DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 16 Ağustos 2016

Kaşınan bölgeyi tuzlu suyla silin

44 yaşındayım. 3 yıldır bacaklarımın arasında kaşıntı var. Ne önerirsiniz?
Kasıklar, apış arası bölgeler havalanması az, terlemesi yoğun, kıllı bölgelerdir. O bölgelerin kaşıntılarında aklımıza ilk olarak mantar hastalıkları gelir. Kot pantolon gibi havalanmayı azaltan kıyafetler giyme. Duş sonrası iyi kurulan. Saç kurutma makinası kullanarak kuruduğundan emin ol. Ayak deri ve tırnaklarında mantar varsa apış arası mantar tekrarlar. Doktor muayenesi şart. İlaçlı tedavi ve takip uzun sürer. Doktora gidene kadar günde 2 kez deniz suyu veya tuzlu suyla (kaynamış soğumuş bir litre suya 1 çay kaşığı tuz koyup karıştırarak) silip kurulayın.

29 yaşındayım 2 ay önce evlendik. Bazı sıkıntılarımız oldu. Ne zaman bir şey yapmaya kalksak eşim çok ağrıdı deyince duruyoruz. Niye böyle yapıyor?
Cinsel birleşme sırasında ağrı, acı, yanma, batma gibi huzursuzluk durumlarına "Cinsel ilişki ağrısı" denir. Kadınlarda sık karşılaşılan bir durumdur. Kadın hastalıkları uzmanına muayene olması gerekir. Ayrıca Psikolog veya Psikiyatrist desteği de gerekebilir. Yaklaşık olarak yüzde 70 jinekolojik, yüzde 30 psikolojik sebeplerden kaynaklanır. İhmal etmeyin. Yoksa cinsel ilişki düşüncesi ağrı ve huzursuzluk yaratacağından geleceğinizi olumsuz etkiler. Kırıldıysa tamir et. Bedensel hastalıklar ağrılı olabilir.

46 yaşındayım. 2 aydır aniden hıçkırıklarım oluyor. Hastalık olabilir mi?
6 saatten uzun süren hıçkırıklarda bir doktora başvur. Gerekirse tekrar tıbbi destek al. Öncelikle kese kağıdı içine soluğunu al ver. Nefesini çok zorlanmadan tutabildiğin kadar tut. Yeni başlayan kısa süreli hıçkırıkta hastanın yüksek sesle uyarma, acı, ekşi, aşırı soğuk ve sıcak gibi tatma duyusunu uyarma veya parlak ışıkla görme duyusunu uyarma ilgili ani reflekslerle hıçkırığı bastırabilir. Yemek borusu, diyafram, akciğer hastalıklarında hıçkırık olabilir. Ayrıca beyin hastalıkları, bir çeşit sara gibi durumları araştırmak içinde nöroloji uzman muayenesi şart.