DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 15 Temmuz 2016

Stres saçları döküyor

22 yaşındayım. Depresyon hapı aldım. 1 aydır saçlarım dökülmeye başladı. Adet kanamam da çok. Ne yapmalıyım?
Metabolizman biraz karışmış. Troid hormonları, kan sayımı, çinko, demir bağlama kapasitesi, ferritin, adet hormonları, bazı romatizma testleri yapılması gerekir. Yani ilk önce iç hastalıkları uzmanına git. Stres-evham-sıkıntı hali her testin normal çıksa da saçlarının dökülmesine neden olabilir. Özellikle saç bakım ve temizliğinde kullandığın kozmetik ve temizlik ürünlerine dikkat et. Saçlı derinin mantar enfeksiyonu da saç dökülme sebebidir. Depresyon ilaçları saç dökülmesine neden olabilir. Gerekirse ilaçları değiştir.

Çocuğumuzu sünnetçiye mi, doktora mı sünnet ettirelim?
Sünnet; steril koşullarda penisin baş kısmını örten deri parçasının cerrahi olarak kesilerek alınması ve kalan deri sınırlarının kendiliğinden emilebilir ipliklerle dikilmesidir. Geçmişimizde önemli bir yeri olan ssünnetçilik' mesleği artık yerini tıp uzmanlarına bıraktı. Tercihen operatör doktorlar tarafından hastane ortamında yapılmasını öneriyoruz. Lazerli sünnet, kansız sünnet gibi sloganlar sizi şaşırtmasın. Doktorunuzu seçin tekniğine o karar versin. Sünnet sonrası da doktor kontrolünde olması önemlidir.

Eşimin son 2 aydır cinsel ilişki sırasında ağrısı oluyor. Başlarken vazgeçiyoruz. Bende de erken boşalma oluyor. Hangi doktora gidelim?
Eşinin canı yanar mı diye düşünmen, sorumluluğunu, hassasiyetini ve kaygılı kişilik yapısında olduğunu düşündürüyor. İlişki sırasında eşinle ilgili duyduğun korku erken boşalmaya zemin hazırlar. Erken boşalma "Cinsel ilişki sırasında erkeğin istemi dışındaki boşalmadır". Önce Kadın Doğum doktoruna gidin. Tabi eşin için. Onun bu şikâyetinin nedenini bulun tedavisini yapın. Sonrasında da erken boşalma oluyorsa senin muayene sıran geldi demektir. Bu da utanılacak bir durum değil. Psikiyatrist, üroloji uzmanı desteği gerekebilir. Utanç ve kaygı duyguları da yaşanan sıkıntıyı devam ettirir.