DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 18 Haziran 2016

Mide hastalarına oruç uyarısı

Bel fıtığım var. İftardan sonra biraz fazla ağrı kesici kullandım. Dışkımın rengi siyahlaştı. Mide kanaması geçiriyor olabilir miyim?
Uzun süreli midenin boş kalması mide-bağırsak hastalığı olanları olumsuz etkileyebilir. Üstüne ağrı kesici kullanımı söz konusu olduğunda mide-bağırsak sisteminin bir bölümünde kanamalar meydana gelebilir. O zaman dışkı rengi koyu, siyah renk olur. Kötü kokuludur. Kanamanın miktarına göre şekilsiz veya ishal olabilir. Öncelikle ağrı kesici kullanmayın. Yapılacak ilk iş hemen hastaneye başvurmaktır. Kan sayımı ve dışkıda gizli kan testi ve muayenenin tamamlanması gereklidir. Tedbirinizi alın. Orucunuzu emniyetli bir döneme kadar ertelemeniz tıbben uygun olacaktır.

9 yıldır kulak zarım delik. Ara sıra kulak akıntılarım olur. Doktora gittim 'Kireçlenme' dedi. Kemik erimem mi var? Kulağın neresi kireçlenir?
Kulak zarının gördüğü zarar ve iltihap tekrarları, kulak zarıyla işitme kemikçikleri arasında kireçlenme yapabilir. Bu da işitme kaybı ve kulak çınlaması yapar. Tedavisi cerrahidir. Kulak çınlamasının geçme ihtimali oldukça zayıftır. Hastaların dikkat etmeleri gereken herhangi bir husus ve perhiz yoktur. Kemik erimesiyle de ilgisi yoktur.