DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 8 Ekim 2015

Her yaşta şeker hastalığı riski var

42 yaşındayım.3 hafta önce kan şekerime baktırdım. Şekerim yüksek çıkmış. Hemen şeker hastasısın dediler. İlaç yazdı. Bu yaşta şeker hastalığı olur mu? Babamda şeker hastası ama 61 yaşında oldu.
Başka tahlil var mı?

Panik ve korku dolusun diye düşünüyorum. Bu nedenle yapılan tahlillerini yazmamışsın. 'Diabetes Mellitus' yani şeker hastalığı tanısı koymak için gerekli tetkikleri istediyse hemen sonuca bakıp bu tanıyı koyabiliriz. 75 gram glikoz ile 3 saatlik Glikoz Tolerans testi, Açlık tokluk glikoz testi, HgbA1c testleri istendiyse, şikayetlerin, muayene bulguların bir arada değerlendirilerek tanı konabilir. Her yaşta şeker hastalığı olabilir. Bu hastalıkta tedavi mümkündür. Yeterki hastalığı, yapılması gerekenleri, tedavi şeklini öğren. Korkunca hastalık artar. Yok sayınca, umursamayınca hastalık ilerler. Panik yok, tedbir var.

3 aydır evliyiz. Eşimle birlikte oluyoruz ama sanki hiç bişey olmamış gibi duruyor. Hasta mı acaba? Bir şey de konuşamıyoruz. malum utanıyor. Kadınlar bizim gibi keyiflenmez mi acaba?

Fizyolojik olarak kadında orgazm; cinsel organdaki yapıların uyarılmasıyla ortaya çıkar. Cinsel bölgelerden başlayarak tüm bedende hissedilir. Kadın cinsel organının dıştaki 1/3'lük kısım sinir yapısı açısından zengin olduğundan dolayı, uyarılma o bölgeden kaynaklanır. Uygun süre ve yoğunlukta uyarı almayan bir kadın orgazm olamayacaktır.
Uyarılma aşamasındaki farklılıklar kadının hazzını olumsuz etkileyebilir. Olağan bir cinsel uyarılma evresinden sonra, sürekli ya da tekrarlayan bir şekilde, cinsel birleşme ile orgazm olamamaya orgazm bozukluğu denir. Bu durum iki şekilde kendini gösterebilir; eğer kadın daha önce hiç orgazm yaşamadıysa buna birincil (primer) orgazm bozukluğu, eğer bu durum sonradan geliştiyse ikincil (sekonder) orgazm bozukluğu denir.