DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 4 Ekim 2015

Kulak iltihabı tüm vücudu etkiler

Sağ kulağım duymuyor 2 gündür. Ağrı da oldu. Kulak kepçemde kızardı. Önceki gece ateşimde yükseldi. İlerler mi?
Evet ilerleme ihtimali söz konusu olabilir. Anlattıklarınızdan yola çıkarsak perikondrit veveya dış kulak yolu iltihabı söz konusu olmuş olabilir. Tedavi olunmazsa ilerleme söz konusu olabilir. Tedavi edilmemeye devam ederse kulak zarı iltihabı, orta kulak iltihabı, abse gibi ihtimaller söz konusu olabilir. Hemen kulak burun boğaz hastalıkları uzmanına muayene olmanı önerebilirim.

29 yaşındayım. Bekarım. Annemde meme kanseri çıktı. Aile taraması gerekir demişler. Ben baktım memelerimde bir şey yok. Zaten şikayetim de yok. Yine de film çektirmeli miyim?
Evet çektirmelisin. Öncelikle meme kanseri ortaya çıkmasında ailesel geçiş rol oynamaktadır.
Kanserli bir annenin kızında meme kanseri açısından taramaya, annede görüldüğü yaştan 10 yıl erken başlamak gerekiyor.
Ailesinde meme kanseri olanlarda hastalığın en genç meme kanserinden 10 yıl önce ortaya çıktığı, en genç 40 yaşında görüldüyse 30 yaşında meme kanseri taramasına başlanması uygundur. Annede kanser varsa, hasta annenin kızında kanser, annenin çıkardığı yaştan 7-11 yıl önce görülebilir. Hem kendi kendine meme muayenesi yapmayı doğru olarak öğren.
Hem de gerekli zamanlarda kontrolünü ihmal etme. Şikayetin olmasa da kontrol gerekir.

5 aydır eşimle cinsel ilişkiye giremiyoruz. Hemen boşalıyor. Doktora git dedim. Gitmiyor. Başka bir kadın mı var acaba?
Erken boşalma öncelikle gerilim, stres, evham, kaygı, korkuyla ilgilidir. Uykusuzluk, düzensiz beslenme gibi durumlardan etkilenebilir.
Hastalıklarda erken boşalmaya neden olabilir. Psikolog, psikiyatrist, ürolog takibi gerekir.
Ancak erkekler bu konuyu gurur meselesi yaptığından doktora gitmek istemezler. Git demen yetmez. Başka birisiyle birlikte olma nedeniyle erken boşalma olması ihtimali öncelikle sizin kaygı, korkunuz olabilir.
Özel hayatınızdaki tespitlerinize yorum yapamayız. Ancak karşılıklı güvensizlik sorunları besler büyütür. Her şeyini eşinle paylaşman en uygun çözümdür.