DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 28 Eylül 2015

Korku ve kaygı hazzın düşmanı

Doktor bey 3 yıldır şeker hastasıyım. 51 yaşındayım. Ara ara şekerim üç yüzü geçiyor. Geçen bir arkadaşımızın gözü kanamış. Görmesi bozuldu. Benimde bozulur mu?
Anladığım kadarı ile 3 yıldır göz muayenesi hiç yaptırmamışsın. Tüm "Diyabet" yani şeker hastaları 6 ayda bir şikayetleri olmasa da göz muayenesi olmalılar. Şeker hastalığına bağlı göz bozukluklarının en önemlisi "Diyabetik retinopati" dediğimiz durumdur.
Diyabetik retinopati her diyabetli de ortaya çıkabilir. Diyabetik süresi uzadıkça görülme riski de artar. Diyabet süresi 15 yıl üzerinde olanların yaklaşık yüzde 75'inde, yani 4 hastadan 3'ünde diyabetik retinopati saptanır.

6 ay önce evlendim. Erken boşalma sorunum var. Boşaldıktan sonra da çok acı çekiyorum. Canım yanıyor. Bu neden olabilir?
Boşalma sonrası meydana gelen acı şikâyeti üretrit, testis hastalıkları, fıtık, prostat hastalıklarında görülebilir. Yani üroloji uzmanına muayene olman gerekir. Erken boşalma açısından da ürolojik sıkıntılar değerlendirilir. Erken boşalma şikayetlerinin en sık nedeni psikolojik durumlardır.
Gerilim, korku, kaygı, aşırı heyecan, aşırı duygusallık, cinsel ilişkiye girilen ortama ait güvensiz şartlar, eşlerin birbirine karşı olan tutumları erken boşalmaya neden olabilir. Bu konuyu da bir düşün. Farklılıklar ve yanlışlıklar varsa düzenle. Gerekirse tekrar görüşelim.

Doktor bey 2 yıldır bel ağrım arttı. Bel fıtığım vardı. Yeni çekyat aldım. Sonra bel ağrım arttı. Sırtıma yastık koysam olur mu?
Bel fıtığınız varken, oturup kalkma hareketine dikkat etmek gerekir. Bu yüzden engin oturma grubu, çekyat, koltuk bel fıtığını ve buna bağlı şikayetlerinizi artırabilir. Bu nedenle herhangi bir eşya tercih ederken gerçekten ortopedik olan ürünler, oturup kalkması kolay, yüksekliği uygun ürünleri tercih edin. Daha sonra fiyat değerlendirmesi yapın. Ayrıca belinizi eğmeden, dik tutarak günlük işlerinizi yapın. Sıcak su torbası uygulamaları ağrılarınızı hafifletebilir. Mutlaka Fizik Tedavi uzmanına muayene olun. Fıtık varsa ilerleyebilir.