DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 25 Eylül 2015

El-ayak üşümesini ciddiye alın

Sayın hocam yaz-kış elim ayağım buz gibi. Yaşım 55, kilom 82, boyum 1.77 cm. Ne yapmamı önerirsiniz?
Şikayet sırasında tansiyonunu, ateşini ve kan şekerini ölçtür. Daha önce çekilmediyse kalp elektro kardiyo grafisini de çektirmen uygun olur. CRP, RF, sedimantasyon, TSH testlerini tanı koymada tavsiye edebilirim.
Düşük tansiyon, düşük şeker, ritim bozuklukları, damar hastalıkları, bazı romatizmal hastalıklarda bu tip şikayetler olabilir. Kullandığın ilaçlar, daha önce sahip olduğın hastalıklardan bahsetmemişsin. Örneğin şeker hastalarında, bazı ilaçların yan etkilerinde bu tip şikayetlere rastlayabiliyoruz. Ayrıca Raynaud Fenomeni gibi damar yapısı ve çalışması ile ilgili farklılıklarda da beden ısısı normal olmasına rağmen şikayetler olabilir.

59 yaşındayım. 13 ay önce eşim vefat etti. Hanımım ölmeden önce kasık fıtığı ameliyatı oldum. Ameliyat sonrası bende olay bitti. Sertleşme sorunu yaşıyorum. Doktor 'çubuk takalım' dedi. Kabul etmedim. Bana bir yol gösterin.
Öncelikle hormonal olarak bedenin ne durumda olduğunu anlamamız gerekir. Testosteron, prolaktin, TSH, tam kan sayımı testlerini yaptırın. Moraliniz düzelmeden şikayetiniz düzelmeyebilir.
Ayrıca kalp damarlarını da kontrol ettir. Damar darlığı var mı yok mu, hem kalp damarları hem de cinsel organınızın damarlarının kontrol edilmesi gerekir. Önce İç Hastalıkları Uzmanının takibine gir.

5 ay önce evlendim. Erken boşalma sorunum var. Boşaldıktan sonra da acı çekiyorum. Canım yanıyor. Bu neden olabilir?
Boşalma sonrası meydana gelen acı şikayeti üretrit, testis hastalıkları, fıtık, prostat hastalıklarında görülebilir.
Yani üroloji uzman muayenesi olman gerekir. Erken boşalma açısından da ürolojik sıkıntılar değerlendirilir. Erken boşalma şikayetinin en sık nedeni psikolojik durumlardır. Gerilim, korku, kaygı, heyecan, aşırı duygusallık, cinsel ilişkiye girilen ortama ait güvensiz şartlar, eşlerin birbirine karşı olan tutumları erken boşalmaya neden olabilir. Bu konuyu da bir düşün. Farklılıklar ve yanlışlıklar varsa düzenle.