DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 17 Ağustos 2015

Soya sütü gelişimi hızlandırır

20 yaşındayım. Göğüslerim diğer arkadaşlarıma göre küçük. Herkes hasta mısın diye soruyor. Büyümesi için ilaç kullanmak istemiyorum. Doğal gıdalar bu konu da bir işe yarar mı? Ne önerirsiniz?
Gelişme sürecin tamamlanmamış olabilir.
Bunu fazla dert etme. Her beden kendine has bir büyüme özelliğine sahiptir. Bilimsel olarak etkinliği kanıtlanmış, sadece meme dokusuna etkisi olan ve meme büyümesi ile şekil güzelliği sağlayan bir yiyecek yoktur. Bununla beraber bazı gıdalar gelişmeyi destekler.
Bir gün soya sütü, diğer gün soya peyniri kullanabilirsin.
Keten tohumu, akdarı ve arpa meme büyümesini; ayçiçeği, kabak ve anason tohumları memelerdeki gelişmeye katkı sağlar. Barbunya, karnabahar, brokoli, pancar, salatalık, havuç, domates, mantar, Brüksel lahanası, mercimek, kereviz, yeşil fasulye, soğan, börülce, nohut, bezelye tüketimi vücut kıvrımlarının gelişmesi için etkilidir. Tavuk bageti ye.
Meyvelerden elma, kiraz, şeftali, üzüm, kavun, armut gibi meyvelerin tüketimi önerilir.
Tam buğday, kahverengi pirinç, buğday tohumu, fasulye filizi, zeytin, kuru erik, yulaf ezmesi meme sağlığı için yararlıdır.
Çemen otu, rezene, çavdar, karanfil, zencefil, hintsafranı karışımının az miktarlarda kullanılması da meme boyutunu artırmaya yardımcı olur.

6 ay önce ablamda rahim ağzı kanseri tespit edilmiş. Bana üzülmeyeyim diye yeni söylemişler. Ailede başka kimsede de yok. Ben 29 yaşındayım. Adetlerim düzenli. Ancak korkuyorum. Rahim ağzı kanserinde hangi şikayetlerim olur?
Rahim ağzı kanseri için doktorunuzun kontrolünde yayma dediğimiz rahim ağzı hücre incelemesi yapılmalıdır.
Ayrıca kokusuz ve koyu renkli akıntılar, cinsel ilişki sonrası kanamalar, normal düzenin dışındaki vajinal kanamalar, menopoz döneminde kanama olması ve karın ağrısı rahim ağzı kanserinin işaretleri olabilir. Kaldı ki hiçbir belirtide vermeyebilir. Düzenli kontrollerini yaptırman en iyisi.
Tedbiri asla elinden bırakma.