DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 4 Ağustos 2015

Kaş dökülmelerine karşı kuruyemiş

43 yaşındayım. Kaşlarım kaşınıyor. Kaşıyınca da dökülüyor. Ne yapmalıyım?
Alerjin var mı, baktır. Ayrıca özellikle çinko eksikliklerinde de saç ve kaş dökülmeleri oldukça yaygındır. Kuruyemiş, istiridye, balık, et, karaciğer, ruşeymli ekmek, tahıllar, yumurta, peynir ve sütte yeterince çinko var. Mutlaka bunlardan tüket. Temizlik için kullandığın sabun, şampuan gibi ürünlere dikkat et.

Kulağım 2 haftadır kaşınıyor. Kulağımı yıkatmanın, bir sakıncası var mı acaba?
Önce bir kulak muayenesi gerekir. Buşon dediğimiz kir ve pisliği toplayan dış kulak salgısının bir arada olduğu tıkacını kulak çubukları ile karıştırmayın. Kulak zarına yapışırsa duymamız azalır, bozulur. Muayene sonrası alınması gereken tıkaç tespit edilirse bazen ilaçlı bazen ilaç kullanmadan aspiratörlerle kiri kulak yolundan uzaklaştırırlar.

65 yaşındayım. Ama bir türlü sıkıntılarımı bitiremedim. Zaten hayatın sonuna geldik bir de erkekliğimiz bitti. 3 aydır isteksizlik var. Doktora gittim. Depresyondan dedi. İlaç verdi. 1 haftadır kullanıyorum. Şimdi 24 saattir sertleşme var. İlacın yan etkisi mi?
İlginç ve sık rastlanmayan bir durum bu. 'Priapizm' dediğimiz penisin kendiliğinden ağrılı sertleşmesi söz konusu gibi duruyor.
Penisin seksüel istek duymaksızın uzun süreli sertleşmesi veya orgazm sonrası bile sertliğin yitirilmemesi hali olarak tanımlanabilir.
Muhtemelen depresyon ilacının yan etkisidir. Önce o ilacı almayı kesin. Üroloji doktoru tarafından muayene edilmeniz gerekir.

Annemi kadın doğum uzmanına götürdük. Rahmi kalınmış. Kürtaj yapmamız gerekiyor dedi. Kürtaj nerden çıktı?
Rahim kalınlaşmasına "Endometrial hiperplazi" deriz.
Bu durum gebelik veya kanser demek değildir. Ancak tedavi edilmezse kansere neden olabilir.
Bunun için ilgili kalınlaşmayı "Kürete Etmek" ve örnek alarak incelemek gerekir. Buna kürtaj denir.
Bu işlem için önce rahim ağzı genişletmesi yapılır. Küret olarak adlandırılan özel bir aletle rahim duvarından örnek doku alınır.
Alınan doku patoloji bölümünde mikroskop altında incelenir.
Sonuca göre tedavi edilir.