DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 5 Temmuz 2015

Görme bozuklukları ağrı yapabilir

19 yaşında bir bayanım. Son zamanlarda başımın sadece bir yerine ağrılar giriyor. Aniden başım dönüyor. Bacaklarıma kramplar giriyor. Bir hastalığım mı var?
Tek nokta baş ağrıları daha çok, migren, görme bozuklukları, kan şeker düşmeleri ile ilgili olabilir. Ani baş dönmesi ve beraberindeki kramp şikayetleri de kan şekeri düşmelerinde görülebilir. Açlığa tahammülsüzlük, kilo alma, adet düzensizliğine neden olabilir. Yine de tarif edilen şikayetler birçok hastalıkta görülebileceğinden hemen doktorunu tespit etmeni istiyorum. Muayene bulgularını tespit edip bazı kan testleri ve filmleri istememiz gerekebilir.

Bana 5 ay önce kalp pili taktılar. 45 yaşındayım. Oruç tutmaya korkuyorum.
Kalp pili özellikle ritim düzensizliklerinde kullanılır. Ritim düzensizliğinin nedeni de önemlidir. Troid çalışma bozuklukları, şeker, kalp-damar hastalığı, kansızlık gibi çeşitli hastalıklar kalp ritmini etkiler. Bu hastalıklarının da açlıktan etkilenmesi söz konusu oluyorsa oruç tutman sakıncalı olabilir. Bu sorunun cevabını kalp pilinin takıldığı kardiyoloji uzmanından alabilirsin.