DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 13 Mayıs 2015

Çok esneme kansızlık habercisi olabilir

Hocam 20 yaşındayım çok esniyorum. Hasta olabilir miyim?
Esnemekten kastın derin bir nefes alıp, ağzını genişçe açıp, çene ve boyun kaslarını kasıp ve nefes vermekse bu bir hastalık değildir. Her ne kadar ne işe yaradığı çeşitli ihtimallerle açıklansa da kendisi özel bir ihtiyaçtır. Ama bazı hastalıklar esneme sıklığımızı arttırabilir.
Örneğin kan şeker düşmesi, kansızlık, bazı epilepsi(sara) tipleri, stres, uyku eksikliği gibi durumlarda ve hastalıklarda esneme artabilir. Bence önce seni muayene edelim. Hastalık şüphesi bulursak takip edelim.

19 yaşındayım göğüslerim büyümüyor. Arkadaşlarım hasta mısın diye soruyor. İlaç kullanmak istemiyorum. Doğal gıdalar işe yarar mı?
Gelişme sürecin tamamlanmamış olabilir. Dert etme. Her beden kendine has bir büyüme özelliğine sahiptir.
Bilimsel olarak etkinliği kanıtlanmış meme büyümesi ile şekil güzelliği sağlayan bir yiyecek yoktur. Bazı gıdalar gelişmeyi destekler.
Keten tohumu, akdarı ve arpa meme büyümesini; ayçiçeği, kabak ve anason tohumları memelerdeki gelişmeye katkı sağlar. Barbunya, karnabahar, brokoli, pancar, salatalık, havuç, domates, mantar, Brüksel lahanası, mercimek, kereviz, yeşil fasulye, soğan, nohut, bezelye vücut kıvrımlarının gelişmesi için etkilidir. Çemen otu, rezene, çavdar, karanfil, zencefil, hintsafranı karışımının az miktarlarda kullanılması da meme boyutunu artırmaya yardımcı olur.

3 aydır bağırsaklarımda kurtlarım var. 1 ay önce doktorlara gittim, farklı ilaçlar verdiler. Hiç geçmedi. Ne yapmalıyım?
Ailenizle birlikte kaldığınız kişiler varsa hep beraber tedavi olmalısınız.
Yoksa herkesten herkese tekrar bulaşabilir.
Ayrıca dışarıda yemek yediğiniz yerlerden kaynaklanıyorsa aynı şekilde parazit bedene tekrar giriyor olabilir. Farklı tip parazitler var. Size verilen tedaviyi tam ve doğru uygulayın. Dışkı takibinizi yapın. Dışkıda parazit tespit ederseniz hemen laboratuvara test ettirin. Parazitin tipini öğrenelim.
Ona göre tedavi verelim.
Zerdeçal, karanfil, sarımsak, papatya, kekik, eğrelti otu, zencefil tüketmenizi öneririz.