DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 1 Mayıs 2015

Tansiyon ilacı düzenli kullanılmalı

2 yıldır tansiyonum yüksek. Birçok ilaç kullandım. İyileşiyorum. İlaçları bırakınca tekrar tansiyonum dengesizleşiyor. Neden böyle oluyor?
Hipertansiyon hastalık haline gelmişse düzenli ilaç kullanılması gerekir. İlaçla dengeye giren hastalık ilacı bırakınca tabi ki yeniden bozuluyor. Tansiyon düşüren ilaçlar Antibiyotikler gibi kullanılıp bırakılan ilaçlar değildir. Doktorunuz başlar ve düzenlemeyi doktorunuz yapar. Kendi kafana göre kullan bırak yaptığından tansiyonunda bir gaza bir frene basılan araba gibi çalkalanıp durur. Kontrolsüz yükselen her tansiyon bedene kalıcı zarar verir. Bardak dolar sonra bir damlayla taşar. Bu nedenle Sağlığınızdan olmamak için çok dikkatli olmanız gerekiyor.

Basket maçı yaparken sağ dizimden öne ses geldi. Sonra şişti. Sanki uzayda yürüyorum. Buz koydum. Mr çektirsem olur mu?
'Kendin pişir kendin ye' kebapçıda olur ama doktorda olmaz. Muhtemelen sağ dizindeki ön çapraz bağın yırtılmış. Dizine 2-3 gün ya da ağrı geçene kadar her 1-2 saatte bir 15-20 dakika süresince soğuk uygulaması iyi gelebilir. Şişlik kaybolana kadar dizinin altına bir yastık koyarak yüksekte tut. Ortopedi uzmanı görmeden MR çektirme. 'Kim istediyse o yorumlasın hatta ameliyat etsin' derse işin zor olabilir.
Tek başına MR görüntülemesi tedavi ve takip için yeterli değildir. İhmal etme. Sakatlığını arttırabilirsin.

27 yaşındayım. Saçlarım dökülüyor. Evlenirken sorun olur diye korkuyorum. Saçlar neden dökülür? Günlük ne kadar saç dökülmesi normaldir?
Her şeyi kafana takarsan hayat boyu hastalıklar yanından ayrılmaz. Erişkin bir insanda 5-6 milyon civarında kıl bulunur. Tamamen saçla kaplı bir başta ortalama 100.000 adet saç vardır. Bir saçın ortalama ömrü 2-7 yıldır.
Saçın büyüme döngüsü yaklaşık 2-3 yıl sürer. Her saç teli bu aşamada ayda 1 cm kadar uzar.
Her gün yaklaşık 100 adet saç dökülmesi normaldir.