DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 17 Aralık 2014

İlişkiden önce uykunuzu alın

Nafiz bey 52 yaşındayım. Menopoza girdim. Eşimle cinsel ilişkiye girmekten korkuyorum. Biraz kuruma var. Sağlıklı beraberlik için neler önerirsiniz? Menopozda cinsel organ kuruluğu oldukça sık rastladığımız bir durum. Bunun için özel jeller mevcut. Kadın Doğum Uzmanınız veya İç Hastalıkları Uzmanınız ilaç yazacaktır. Ayrıca cinsel ilişki için her ikinizin de dinlenmiş ve stressiz olduğunuz bir zamanı seçin. Cinsel ilişki için en iyi zaman dinlendirici bir gece uykusundan sonra, sabah erken ya da kısa bir gündüz uykusu sonrasıdır. Cinsel ilişkiye girmeden önce 1-3 saat bekleyin. Cinsel ilişkiden önce reçete edilmiş ilaçlarınız varsa alın.
Doktorunuzla bu konuları birebir paylaşın. Uygun bilgileri alın.w

Doktor bey 54 yaşındayım, prostatım büyümüş.
Daha önceden de kum döktüm. Bu prostatı büyütür mü?
Hayır büyütmez. Prostat bezi hastalıklarında, idrar kese hastalıklarında, böbrek taşlarında ve kum dökme diye özetlenen kristal birikimlerinde idrar yolunda kanama olabilir. Prostat bezi ile ilgili tanı koyabilmek için idrar tahlili, kan tahlili, ultrason filmi, üroloji uzmanı muayenesi gerekir. Genelde
hastalar uzman muayenesi dışındakileri yaptırır. Uzman muayenesinde tereddütte kalırlar. Birçok hastanın, hastalığı bu nedenle ilerler.

Hocam 47 yaşındayım. Safra kesemde kolesterol taşı varmış. O kadarda diyet yapıp, bayağı da kilo verdim. Gene de kolesterolüm çıktı anlamadım. Neden taş olmuştur?
Kandaki kolesterol düzeyleri, safra kesesinde ki kolesterol aynı şey değil.
Ayrıca hızlı kilo verilmesi durumunda safra kese taşlarının oluşumu artabilir. Yüksek yoğunluklu kolesterol içeren yemek yeme alışkanlığı, şişmanlık ve hızlı zayıflama, kafeinli gıdaların sık tüketilmesi, damar yolundan beslenenlerda ve iltihaplı bağırsak hastalığı olanlarda sık görülür.