MÜGE ANLI

MÜGE ANLI

Tarihi 22 Haziran 2010

Evlilik vaadiyle 500 bin lira dolandırdı

Kimine doktorum diyor, kimine albay, kimine yüksek mühendis, kimine Birleşmiş Millerler çalışanı… Mesleği gibi kimlikleri de farklı ama yöntemi aynı… Cihan, Gökhan, Bahattin gibi adlar kullanan 39 yaşlarındaki dolandırıcı, internet sitelerinde tanıştığı hanımları evlilik vaadiyle kandırarak milyonları cebe indiriyor. Tatlı dili ve güven uyandıran tavrıyla hanımları kolayca ağına düşüren dolandırıcının mağdurları arasında bir üniversitenin öğretim üyesi bile var… Bu mağdurlardan biri de 37 yaşındaki bir bankacı… 3 ay önce bir evlilik sitesine profilini bırakıyor. Karşısına 39 yaşında yakışıklı bir bey çıkıyor.
Kendisini yüksek mimar-mühendis bir albay olarak tanıtıyor. Ayakları yerden kesiliyor Ayşe'nin… İki ay içinde evlilik kararı alıyorlar. Ama işler pek de umduğu gibi gitmiyor üstelik hayal kırıklığının yanı sıra 9 bin lirasından da oluyor. '
Yüzlerce kişiyi dolandırmış'

Ayşe Hanım, yaşadıkları şöyle anlattı: "Eşimden boşandım bir çocuğu var. İnternette bir siteye üye oldum. Flört değil, evlilik amaçlayan bir siteydi. Güvendim, profilimi gönderdim. Bu kişiyle de orada tanıştım. Bana kendisini yüksek mimar-mühendis ve albay olarak tanıttı. Çok kibar biriydi. Etkilendim… 2 ay içinde evlenmeye karar verdik.
Çocuğumla da çok ilgileniyordu.
Mobilya bile baktık… O sırada İstanbul dışında bir arsası olduğunu ancak arsanın satılabilmesi için bir miktar para yatırması gerektiğini söyledi. Ben de bankadan kredi çektim. 9 bin lira… İşlerini halletsin diye verdim. Parayı aldıktan 2 gün sonra ortadan kayboldu. İnanamadım… İnternette ismini araştırdım. Bir paylaşım sitesinden adına sayfa açılmış. Meğer dolandırıcıymış. Kadınları evlilik vaadiyle kandırıp, dolandırıyormuş.
Sadece kadınları değil, erkekleri de dolandırmış. Bir üniversitenin öğretim görevlisini internette borsa yoluyla dolandırmış. Yüzlerce kişiden 500 bin liraya yakın para toplamış.
Savcılığa suç duyurusunda bulundum. 2 aydır hakkında yakalama emri var. Tek mağdur ben değilim.
Hala çektiğim kredinin taksitlerini ödüyorum.
Kadınlar bu adamdan uzak dursun…" '
38 bin lira verdim'

Stüdyoda Ayşe Hanım yaşadıklarını anlatırken, telefona aynı kişi tarafından evlilik vaadiyle kandırılan bir bayan izleyicim bağlandı.
Anlatıları hepimizi şoke etti: "Bu kişi beni 1.5 yıl önce aynı şekilde dolandırdı. Tam 38 bin lira verdim. İnternette tanıştım. Benim de çocuğum var. İkimizle de çok ilgilendi. '5 yaşındayken evlatlık verildim, hiç sevgi görmedim. Para benim için önemli değil, sevgi önemli' diyordu. Evimin borcunu ödemek istediğini söyledi ama ben kabul etmedim. Bu şekilde kendisine güvenmemi sağlandı.
Yurtdışından hediyeler getirirdi. Çok samimi davranıyordu. Hiç şüphelenmedim. 'Ev alacağım' dedi. Ben de 38 bin lira verdim.
2 gün sonra ortadan kayboldu.
Israrla aramaya başlayınca tehdit etti. 'Benimle uğraşamazsın, beni bulamazsın' diye mesajlar attı. 1.5 yıldır bu adamın peşindeyim."
İnternetin yanlış kullanımı ile ilgili yetkililerin yaptığı uyarılara, medyaya yansıyan onlarca habere rağmen 'benim başıma gelmez' mantığının en çarpıcı örnekleri bu hanımlar… Hem kalpleri kırık hem maddi açıdan çıkmazdalar… Bir dur denmesi gerek çağın buluşunun çöpçatanlık niyetiyle kullanımına…