MÜGE ANLI

MÜGE ANLI

Tarihi 15 Haziran 2010

Kucağında çocuğuyla intihar mı etti?

26 yaşında Sultan, 4 yıl önce Uğur Aras ile evlendi. Sultan, evliliklerinin ikinci yılında kızı Sude'yi dünyaya getirdi.
Maddi sıkıntılar nedeniyle bir süre sonra eşinin ailesiyle birlikte oturmaya başladılar. İddialara göre kayınpederi Yaşaddin Aras, Sultan'ın üzerine çok düşüyordu.
Esenyurt Kadın Koordinasyon Merkezi'nde çalışan Sultan, kayınpederinin kendisini sürekli aradığını ve kontrol ettiğini anlatıyordu çevresindekilere…
Genç gelin, kayınpeder baskısından bunalmıştı

4 Mayıs Salı günü arkadaşı Rabia Zengür'le birlikte çıktı iş yerinden Sultan… Bir pastanede oturup simit yediler. Rabia Hanım o günü şöyle anlatıyor: "Sultan'ın telefonunun şarjı bitmişti. Pastaneye oturunca hemen şarja taktı. Telefon açıldığı anda da çalmaya başladı. Sinirli bir şekilde konuştuktan sonra apar topar kalktı.
Arayanın kayınpederi olduğunu söyledi. 'Artık bu baskıdan bıktım, Uğur'la bu akşam konuşacağım' dedi.
Cumartesi günü gireceğimiz ehliyet sınavının ücretini yatırdıktan sonra eve gideceğini söyledi." Sultan, ehliyet kursuna sınav ücretini yatırdıktan sonra 17.30'da evine döndü.
Bundan sonrası Sultan'ın ailesi için tam bir muamma… Bilenenler ise genç gelinin kayınpederiyle tartıştığı, bu tartışma sırasında cep telefonunun kırıldığı, bu arada müdürünü arayarak "İşten kaçta çıktığımı kayınpederime söyle" dediği…
Annenin feryadı: Kızım intihar etmiş olamaz

Annesi Hatice Sürer Sultan'ın intihar ettiğine inanmıyor ve "Kızım hayat doluydu. Eşiyle sorunu yoktu.
Kayınpederinin baskısından rahatsız oluyordu. İntihar edecek insan, hafta sona gireceği ehliyet sınavının parasını yatırır mı?" diyerek gözyaşı döküyor.
Kucağında çocuk varmış

Sultan'ın eşi Uğur Aras o gün yaşananları şöyle anlattı: "Sultan anneme 'Kendimi öldüreceğim' demiş, annem şaka yapıyor sanmış.
Kucağında Sude de varmış. Bir anda bıçağı kendine saplamış. Geldiğimde merdivenlerden indiriyorlardı. Hemen hastaneye götürdük ama kaybettik.
Babam kendi çocuklarım hatta torunum bir yana, Sultan bir yana derdi. Eşimin ölümünden bizi sorumlu tutanlardan kanun önünde hesap soracağım."

KAYINVALİDE SAİME ARAS
BIÇAĞI SAPLADI, ÇIKARIP TEZGAHA KOYDU

"Mutfakta bulaşık yıkıyordum. Bir anda içeri girdi. 'Kendimi bıçaklayacağım' dedi.
Tezgahın üzerinde et kesmek için çıkardığım bıçağı aldı, kendine sapladı. Bıçağı göğsünden çıkardıktan sonra tezgahın üzerine koydu, oturdu. Sonra biz yatırıp, hastaneye götürdük. Eşim aşağıdaydı, ben evde yalnızdım. Engellemeye çalışınca beni itip yere düşürdü. Ayakta olsam, tutardım."

KAYINPEDER YAŞADDİN ARAS
TORUNUM YANIMDAYDI
"Gelinimi o gün aradım 'Mangal yapacağız, geç kalma' dedim. Torunumla birlikte evin girişinde duruyordum. Sinirli bir şekilde geldi. Telefonu fırlattı yukarı çıktı. Birkaç dakika sonra eşimin çığlıklarını duydum.
Torunumu girişteki komşuya bırakıp yukarı çıktım. Sultan yatıyordu."
Sultan, 4 gün sonra gireceği sınavın ücretini ödedikten yarım saat sonra neden intihar etti?
İntihar ettiğinde kızı kucağında mıydı?
Raporlarda yazan ikinci bıçak yarası nasıl oluştu?
Tüm bu sorular ailenin de acısını ikiye katlıyor ve merakla Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek rapor bekleniyor.