Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 4 Temmuz 2015

Sadece filmlerde olur....

Gitmek istediğiniz binanın karşısında veya önünde kolaylıkla park edecek bir yer bulabilirsiniz.
Taksiye para verirken, cüzdanınıza bakmayın rasgele elinize bir miktar para alın kesinle doğru miktarda para vermiş olacaksınız.
Televizyon veya radyo haberleri doğrudan sizinle alakalı, sizi de etkileyecek bir haberdir.
Her kapıyı bir kredi kartıyla veya ataçla açabilirsiniz. Ancak bu içerde çocuk bulunan yanan bir binanın kapısıysa işler değişir.
Eğer birden sokakta içinizden dans etmek geldiyse, herkes önceden o kareografiyi çalışmış gibi size katılır.
Bütün bombaların üstünde, kocaman kırmızı rakamlar olan elektronik bir ekranla beraber gelir.
Böylece ne zaman patlayacağını bilebilirsiniz.
Eiffel kulesi Paris'te her binadan her pencereden görülebilir.
Her polis memuru emekliliğine bir kaç gün kala hayatında hiç olmadığı kadar ölüme yaklaşır.Hele ki ailesi onun için bir parti düzenliyorsa.
Arabalar asla benzine ihtiyaç duymaz, eğer ki bir yarışa katıldılarsa ortasında bitebilir.
Her yalnız kadının bir kedisi vardır.
Eğer birden fazla düşmanla çevrilmiş bir kareteciyseniz, düşmanlarınız siz ortada dans ederken teker teker saldırmayı tercih ederler.
Bir alman askeriyle konuşmak için Almanca bilmenize gerek yok, Alman aksanıyla İngilizce konuşsanız o sizi anlar. Hatta nazi kampındaki Alman askerleri kendi aralarında İngilizce konuşmayı tercih ederler. Bu uzaylılar içinde geçerlidir.
Eğer telsizi kapattıysanız, tam o anda birinin size ihtiyacı olacaktır.
Arabalar tek kurşunla patlar.
Eğer birileri tarafından kovalanıyorsanız, elbet aralarına karışıp kendizi kaybettirebileceğiniz bir festival kalabalığı bulabilirsiniz.
Havalandırma sistemleri bir binadaki en iyi saklanma yerleridir.
Hiç kimse oraya saklandığınızı tahmin edemez ve bütün binayı rahatlıkla dolaşabilirsiniz.
Her savaştan sağ salim çıkabilirsiniz taki sizi bekleyen birinin fotoğrafını başkasına göstermedikçe.
Bir kişi 20 kişiye ateş açınca onun hepsini öldürebilme ihtimali, 20 kişinin bir kişiyi öldürme ihtimalinden yüksektir.(buna stallone kanunu denir) H Işığı kapatıp yatağınıza gideceğinizde, odanız yine de aydınlıktır önünüzü görebilirsiniz.
Çirkin bir kız birden bir sinema yıldızına veya okul balosundaki güzellik yarışmasında birinciye dönüşebilir. Tek yapması gerek gözlüklerini çıkarmak ve biraz da saçları dağıtmak.
Sadece basit bir kurşunla öldürebilecekken megalomanyak kötü insanlar onları ya bir füzeye bağlar ya zehirli bir gaz ile, lazerle veya köpek balıklarının içine atarak düşmanını öldürmeyi tercih eder.
Elektrikli bir testereyi ihtiyacınız olduğu her an bulabilirsiniz.
Amerikada her gaz istasyonunda arka cebinde kırmızı bir bez taşıyan bir pompacı olur.
Her polis araştırmasında en az bi kere bir gece kulübüne gitmek gerekir.
Üflemeli çalgılar hariç herhangi bir müzik enstüramanını parmaklarınızı oynatmadan rahatlıkla çalabilirsiniz.

ALKIŞLIYORUM
Huzurlarınızda tanesi bir buçuk lira olan atletlerin üç tanesini beş liraya almak için pazarlık eden annem ve "Abla kurtarmaz" diyen pazarcı. Alkışlarınızla
efendim tencere ve kapak!

ŞEYTAN DİYOR Kİ
2 kardeş afacan çocuk okuldan eve geldiklerinde küçük olan Fatih demiş ki; "Şeytan diyo çikolatanı yemekten önce ye melek diyo hayır sonra ye" demiş. Sonra büyük olan Begüm; "Bana da şeytan diyo çorbanı içme melek diyo iç."
Anneleri artık dayanamayarak demiş ki "şeytan diyo bi tane patlat melek diyo hayır tekme at".

KASKET
Temel başındaki kasketi gösterip, - Bu kasket penu on yas gençlestirdu, demiş.
- Kaç yaşindasun, diye sormuş Cemal. Temel, - Kasketli mu, kasketsiz mu, diye yanıtlamış.

ÖĞRENCİ YURDU
Üniversitede, dönemin ilk gününde rektör yeni gelenleri toplamış, üniversite kurallarını anlatırken sıra yurt olayına gelmiş. Rektör demiş ki :
- Kız yurtları erkek öğrenciler için yasak bölge. Erkek yurtları kız öğrenciler için. Yasak bölgede yakalanan kişiye ilk seferinde 200 milyon ceza kesilecek.
İkinci yakalanışında 300 milyon, üçüncü yakalanışında da 500 milyon ceza kesilecek. Sorusu olan var mı?
Arka taraftan bir erkek öğrenci sesi :
- Sezonluk bilet ne kadar?

ALKIŞLIYORUM
Dedesinde kalan oğlumu o süreçte görmeye gidemedim, dolayısıyla çok özledim. Tatil sonunda gittiğimde kucağıma atladı, uzun süre sarılı vaziyette kaldık. Yüzüne baktığımda ağlıyordu, nedenini sordum. Bir süre düşünüp yanıtladı: "Çarpım tablosunda şaşırıyorum..." Sakın özlediğini söyleme evladım, biyerlerin düşer, neme lazım!

GERÇEK KESİT
Karımın ailesi ile taksideyiz. Hepsi şoföre "Şuradan gidin, buradan gidin..." diye yolu tarif etmeye çalışıyor. Ancak hemen her sokakta çalışma veya kazı olduğundan bir türlü yolu doğrultamıyoruz.
Şoför de, karımın ailesi de iyice bunalmış. Ben bir ara boşluk buldum ve "Niye şoföre X yerine gideceğiz demiyorsunuz?" dedim. Şoför ani bir frenle arabayı durdurdu ve "Siz sabahtan beri X yerine mi gitmeye çalışıyorsunuz?" dedi. "Evet" cevabını alınca da, "Allah sizi nasıl biliyorsa öyle yapsın" dedi. Sonra bana dönüp ağzımın kulaklarıma vardıran sözü söyledi: "Sen damatsın değil mi? Bu aileden olmadığın belli oluyor." İnip alnından öpmemek için kendimi zor tutmuştum...

PARA HER KAPIYI AÇMAZ
Aynı anda işyerine gireceğimiz sırada, dalgınlıkla turnikeye personel kartı yerine bankamatik kartını okutan ve açılmayınca şaşkınlıkla yüzüme bakıp "Niye açılmıyor ki, bozuldu mu acaba?" diye soran müdürüme, gülerek "Para her kapıyı açmıyormuş müdürüm" demeseydim kariyerim için çok doğru bir seçim olurdu sanırım. Hay ben bu dilimi!