Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 3 Temmuz 2015

Müşteri Hizmetleri Diyalogları

MT: İyi günler ben Alia size nasıl yardıimcı olabilirim? Abone: Şimdi Aria Hanım, benim bir Aria hattım vardi. Ya bu arada sizdeki herkesin adı Aria ve Aycell(Aysel) mi?

***
MT: İsminizi öğrenebilir miyim? Abone: Ne yapcaksınız ismimi, ben hat sahibi degilim. MT : Hitab etmek açısından sormuştum. Abone: Siz bana kısaca Rüzgarın Oğlu diyebilirsiniz.

***
Abone: İyi günler, ben Bilmem ne hattı kullanıyorum, Bilmem neye geçmeyi düşünüyorum. Ama önce sizin bilgi seviyenizi ölçücem. Eger siz yeteri kadar bilgiliyseniz ben de size güvenerek hat alırım.
MT: (Şaşkın bir şekilde) Memnuniyetle sorularınızı yanitlayabilirim.
Abone: Preveze Deniz Savaşı kaç yılında olmuştur?
MT: ?!?!?!?
Abone: Noldu bilemediniz?
MT: Biz burdan sadece iş ile ilgili sorulara cevap verebiliyoruz.
Abone: Demek bilmiyorsunuz sorumun cevabını?
MT: 1538 Abone: Bilemediniz.
MT: (Dayanamaz) Bildim Ahmet Bey bildim. Preveze Deniz Savasi 27 Eylül 1538 de Andrea Dorya komutasındaki Haçli Donanması ile Barbaros Hayrettin komutasındaki Osmanlı Donanması arasında yapılmıştır. Bu savaştan sonra Akdeniz Türk gölü haline gelmiştir.
Abone: Bravo, ben sizi denemiştim zaten. (Adam nerden bilsin MT nin Tarih bölümü son sınıf ögrencisi olduğunu)

***
MT: Size birkaç kodlama ileticem, not alabilir misiniz? Abone: Tabi. Kağıt kaleminiz var mı?
MT: Var da sizin pek işinize yaramaz. Abone: Harbi ya... Kusura bakmayın iyi değilim ben bugün.
MT: Yok, önemli değil

AlkışlıYorum
Kırmızı ışıkta durduğum anda yanımdan iki motosikletli ışık hızında ve tek tekerlek üzerinde geçti. Ben ağzım açık olayı izlerken yanıma yanaşan 112 ambulansından doktor camı açtı ve bana: ''Gördün mü bizim müşterileri... Hey maşallah!'' dedi.

SARIŞIN
Sarışın bomba partinin en önemli kişisi oluverdi birden. Hemen tüm erkekler etrafına toplanıverdiler. Köşede bir kadın kocasının kulağına fısıldadı: -"Anlamıyorum, erkekler onda ne buluyorlar?" -"Ben de..." dedi adam. "Gidip bir yakından bakayım."

AT
Adamın biri kahvaltı yaparken, karısı arkasından gelip elindeki tava ile sertçe adamın kafasına vurur. '' Heyy ne yaptım ben '' der adam '' Daisy kim ? '' diye kızar karısı. Adam '' Daisy ??'' Kadın '' Benimle oyun oynama - Ceketinin cebinde bu kağıdı buldum, üzerinde Daisy yazıyor. Kim bu kadın ??'' '' Ya şekerim, biliyorsunki at yarışı oynuyorum. Geçen gün bahis yatırdığım atın adı Daisy '' Kadın üzülerek '' Tatlım çok özür dilerim, biliyorsun seni çok kıskanıyorum.'' İki hafta sonra adam oturma odasında gazete okurken, karısı adamın arkasından, tavayla sertçe adamın kafasına tekrar vurur. '' Heyy yine ne yaptım '' Kadın sinirli bir şekilde adama bakıp ''Atın aradı'

İSTİFA
Ders yılı sonunda sınıfta kalan öğrencilerden biriyle öğretmen arasında şu konuşma geçti. Öğretmen: -Bir daha sınıfta kaldığını görmeyeceğim, anladın mı?
Öğrenci:
-İstifa mı ediyorsunuz öğretmenim?

AlkışlıYorum
Tatile giden hayat dolu yaşlı teyzemiz güya helalleşiyor. "Hadi çocuğum hakkınızı helal edin hayat bu; siz ölürsünüz ben görememİtiraflar veya siz
kör olursunuz beni göremezsiniz..."