Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 7 Mayıs 2015

Mönüde en pahalı yemeği seçen kız

Genellikle ilk buluşmalarda geçen bir ritüeldir. Sonrasında erkekler bir kılıfına uyduruyor ya da ilişki başlamadan bitiyor.
Ha tabii ki burda yer de önemli.
Simitçide yerse onun da hesabını yapan erkekler var tabii ki.
Bu konuda fazla diyeceğin bir şey yok. 'Afiyet olsun' diyeceksin arkadaş. O zaman, ne yani bunun olabilmesi için iki olasılık var:
Ya sen onu o mekana götürmüşsündür ya da seçimi ona bırakmışsındır. Sonuçta ağlamaya, zırlamaya hiç gerek yok!.. 'Param yok' diyen sen, kız arkadaşını kobe ineği ile beslenmiş istakoz servis edilen bir yere götürürsen bunu haketmişsindir.
Her iki koşulda da yemeği değil fiyatı seçiyorsan maddi olarak iyi durumda değilsindir. Peşin peşin söyle, "Ama pek paramız yok, ona göre bir şey yapalım" diye.
Bunları bile bile seni yine pahalı bir yere götürüyorsa, zaten o senin kız arkadaşın değildir; cüzdanınla bir ilişki yaşıyordur.
Ha tabi şöyle bir olasılık daha var: "Tamam, problem değil; bende para var." O zaman da ağlamanın bir manası yok. Böyle bir insanla birlikte olduğun için şanslı bile hissetmelisin.
Bir de bu konuda kızlara fazla kızmamak lazım. İyi restoranlarda kadın kısmısına üzerinde fiyatı olmayan mönü verilir ki, kadın hakkında bu tip yanlış anlaşılmalar olmasın. Haa, kadına üzerinde fiyat olan mönü verilmişse belki de o kadar iyi bir restoranda değilsinizdir, sorgulamadan ödeyin gitsin gencolar.
Bunların erkek versiyonu da vardır. Üstelik hesabı kıza kitlerler.
Kız neyse de bunu yapan ne kadar erkektir orası tartışılır.

I'AM SORRY
Üç adam barda içmektedir.
Birincisi, "Barmen kafana bi elma koy bakalım" der. Barmen elmayı koyar, adam belinden bir balta çıkartıp elmaya fırlatır, elma ikiye bölünür.
Bardakiler şaşırır. Adam ayağa kalkıp, "i am zagor" der. Şaşıran bardakiler alkışlamaya başlar. Alkışları gören ikinci kişi, "Barmen kafana bi elma koy bakalım" der. Barmen elmayı koyar adam yeleğinden bi bıçak çıkartıp elmaya fırlatır, elma ikiye bölünür. Bardakiler yine şaşırırlar.
Adam ayağa kalkıp, "i am black jack" der. Bu sefer de alkışlarlar. Üçüncü dayanamaz, "Barmen koy bakalım kafana bi elma" der. Barmen elmayı koyar. Adam belinden bir silah çıkartıp elmaya ateş eder. Ama küt barmen alnının çatından yerde...
Bardakiler şaşırır. Adam ayağa kalkar ve "i am sorry"...

ÇİKOLATALI BADEM
Tur otobüsü şöförünün omzuna dokunulunca adam hafifçe başını çevirmiş, bir bakmış ki elinde bir avuç badem, yaşlı bir kadın durmakta...
Teşekkür ederek almış bademleri ve yemiş...
15 dakika sonra yaşlı kadın tekrar şöförün omuzuna dokunup bir avuç daha badem vermiş ve bu ikramı 5 kere daha yapınca, "Zahmet ediyorsunuz efendim" demiş saygılı şöför; "Hep bana yedirdiniz. Biraz da kendiniz yesenize." "Çiğneyemiyorum evladım" demiş yaşlı kadın; "Dişlerim yok..." "Niye satın alıyorsunuz o zaman?" "Evladım ben sadece üzerindeki çikolata kaplamasını emmesini seviyorum!"

AlkışlıYorum
Oğlum, saatlerce uğraşarak kartondan yaptığım buzdolabı modeli ile ödevinden en yüksek notu aldı.
Öğretmeni ona "Aferin" demiş. "Herkes anne ve babasına yaptırmış.
Ama sen kendin yapmışsın, belli."
Kendimi hiç bu kadar beceriksiz hissetmemiştim. Karım iki gündür gülüyor. Karizmam yerle bir oldu.
Teşekkürler öğretmen hanım!