Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 27 Nisan 2015

Sigorta şirketine yazılan dilekçeler

Alkollü araç kullanırken kaza yaptığı için sigortadan para alamayan bir kişi yazıyor: "Kanımda 2.10 miligram alkol buldular ve bu yüzden para vermiyorsunuz.
İnsaf edin. Soruyorum size; insanin 8 litre kanında bu kadarcık alkol olsa, çok mu?"

Temkinli ve ileri görüşlü bir kişinin mektubu: "Arabamı birkaç gün için arkadaşıma ödünç vereceğim. Ancak arkadaşım çok sakar ve beceriksizdir, büyük bir ihtimalle kaza yapar. Böyle olursa bana ödeme yapar mısınız?"

Adam arabasıyla giderken bir bisikletliye çarpmış. Sigorta şirketine yazıyor: "İtiraf edeyim ki, kimsenin gelip gelmediğine bakmadan kavşağa girdim.
Ama ne yapabilirdim, daha bir saat önce de oradan geçmiştim ve kimse yoktu."

Bir kaza bildirim tutanağından: "İleriye doğru çıkmak isterken öndeki arabanın arka farlarına çarpıp kırdım. Tabii hemen geri çekildim. Ama geriye giderken bu defa arkamdaki arabanın ön farlarına çarpıp onu da kırdım.
Geçmiş olsun demek için kapıyı açtığımda ise bu defa yandan gecen bisikletliye çarpıp yere devirdim."

Ehliyetinde "gözlükle kullanır" ibaresi yer almasına rağmen gözlüksüz olarak araç kullanan ve kaza yapan sürücü yazıyor: "Ehliyetimde yazıldığı üzere, kaza sırasında gözlüklerimi takmadığım için bana ödeme yapılmayacağını öğrenince çok şaşırdım. Sizi temin ederim ki, o bisikletliye çarpmamda hiçbir kabahatim yok. Çünkü onu görmedim.

KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ


Kırmızı başlıklı kız bir gün ormana gitmiş. Kurdu görmüş:
-"Kurt gördüm seni" demiş. Bir daha görmüş "Gördüm seni" demiş.
Bu olay birkaç kere tekrarlanmış.
Sonunda bir daha görmüş. Kurt:
-"Aaaa! Bir rahat rahat tuvaletimi yaptırmadın be yav"

DÜZENLİ HAYAT

Yaşamında her şeyin ayrıntısına önem veren bir hasta, ünlü bir profesöre gitmiş. Muayeneden sonra profesör başlamış yasakları sıralamaya...
- Bundan böyle düzenli besleneceksin.
- Saatinde yatıp kalkacaksın.
- Sigara yok, gece hayatı yok. Omega 3 ve vitaminlerini zamanında alacaksın.
- Kırmızı et yok. Şarküteri yok.
Doğal yiyeceklerle besleneceksin.
- Ayda bir laboratuvar tetkiklerini yaptıracak, yıllık 'check-up'ını asla aksatmayacaksın.
- Spor yapman şart. Sporunu da aksatmayacaksın...
Hasta meraklanıp sormuş 'Bunları yapınca daha uzun mu yaşayacağım?' Cevap anında gelmiş 'Hayır.
Ama zaman, sana daha uzun gibi gelecek.

HIRSIZLAR

İki sabıkalı hırsız gece bir evi soyuyordu. Fenerin ışığı altında bir dolabı açmaya uğraşırken biri ansızın durur.
-'Niçin durdun?' -'Bizim evden çıkarken galiba kapıyı açık bıraktım, ya
münasebetsizin biri girerse.'

ALKIŞLIYORUM

Arkadaşımın tavsiyesi üzerine, koşu yaparken çok terlemek için göbeğime naylon poşetlerinden sardım. Ucuz ya, fikir mantıklı geldi denedim. Keşke yazıları olan poşeti tercih etmeseydim. Çok terleyince poşetin yazıları bana geçmiş. Artık göbeğim kendisini tercih edenlere
teşekkür ediyor ve yine bekliyor...

GÜNÜN HABERİ

Aksaray'da daha önce çalıştırdığı garsonların telefonla meşgul olarak işleri yavaşlattığını düşünen bir lokanta işletmecisi, iş yerinin camına "Telefonla oynamayan bayan garson alınacaktır" ilanı astı.
İşletmenin sahibi Ercan Yolalan (40), yaptığı açıklamada, bir yıl önce açtığı iş yerinde şimdiye kadar birçok eleman çalıştırdığını söyledi. Çalışanlarının sürekli cep telefonuyla meşgul olmasından çok rahatsızlık duyduğunu belirten Yolalan, "Daha önce çalışan elemanlarımın ellerinden telefon düşmüyordu. Buna bir müddet dayandım. Ancak bu durum, müşterilerime sunulan hizmeti çok fazla aksatıyordu" diye konuştu.
Yolalan, uyarılara rağmen telefonla ilgilenen çalışanlarını, bir süre sonra çıkarmak zorunda kaldığını kaydetti.
Yaptıkları iş gereği çalışanlarının hızlı olması gerektiğini vurgulayan Yolalan, şöyle devam etti: "Elemanlarımın bir an önce müşterilerle ilgilenmesini, siparişleri çabucak alıp yetiştirmesini istiyorum. Çalışanların telefonla uğraşması nedeniyle hızlı servisi de bir türlü sağlayamadım.
Çareyi, mesaide telefonla meşgul olmayan personel aramakta buldum. Bunun için işletmenin camına 'Telefonla oynamayan bayan garson alınacaktır' ilanı astım. Aradığım kişideki tek özellik, telefonla oynamaması." İş yerinin önünden geçenlerin, ilana baktıklarında şaşkınlıklarını gizleyemediklerini anlatan Yolalan, "Çok güzel tepkiler alıyorum. İlanı görüp gülümsüyorlar.
Özellikle öğrenciler, ilanımı çok komik buluyor.
Fotoğrafını çekip sosyal medyada paylaşıyor"
ifadelerini kullandı.