Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 17 Nisan 2015

Aşık olanlara tavsiyeler

Psikologlara göre patolojik bir hastalık olan 'aşk'a taze yakalanmış kişi veya kişilere söylenecek önerilerdir...
- Aşık olur olmaz paniklemeyin; elindeki çekin karşılıksız olduğunu öğrenen bankadaki bir mudi değilsiniz henüz.
- Aşık olduğunuz ilk günler, size aç karnına içilen bir kızılcık şerbeti etkisi yapabilir. Siz yine de kan kussanız bile 'kızılcık şerbeti içtim' deyin.
- Düşüp dizinizi kanattığınız yıllardaki çocukluk gözyaşlarının dışında, yaklaşmakta olan gözyaşı tanelerine hazırlıklı olun. Bu tip havalar Balkanlar'dan değil yüreğinizden gelmektedir. Dolu tanelerinden farklı olarak düştüğü yeri yakma özelliği vardır.
- İştahsız olsanız bile, günlerin adını unutsanız bile, günde en az 2 litre su içmeniz gerektiğini unutmayın. Gözlerinizdeki kurumaya karşılık faydalı olacaktır. Suni gözyaşı damlası kullanmayın sakın. Yakışmaz...
- Dizgini olmayan bir atı zaptedemeyeceğiniz gibi, mantık denen setti yıkıp geçen bir aşkı da durdurmaya gücünüz yetmez. Bu yüzden dizgini olmayan bir atın karşısında değil üstünde olmanız doktor değil bilirkişi tavsiyesidir.
- Sizi o ana kadar arkadaş olarak görmüş olabilir. Bu sizin içinizdeki kararlılık duygusuna kurulmuş bir kurt kapanıdır. Bu lafı duyar duymaz afallamayın. Oltaya gelmeyin, dikleşmeden dik durun, esas duruşunuzu bozmayın. Aşk ısrar değildir. Sakın bunaltıcı ısrarlara girmeyin.
- Size inanmadıysa sakin olun ispatlama yoluna gitmeyin; çöküşünüz olur. Karşı tarafın hür iradesini etkilemeye çalışmayın. Onu sadece iradesi ve aklı ile başbaşa bırakın. Çünkü aşk inanmak ile başlar. İnandırılmak ile değil. Aşk iman etmek gibidir. Tabiata bakıp bir yaratıcının olduğuna inanan biri, bir gün sizin bir tebessümünüzde sırılsıklam aşık şahsı görebilir.

SİGORTA
Bir gün Temel kahvede otururken Dursun gelmiş. Çok sevinçliymiş. Temel sormuş, 'Neden sevinçlisin?'
Dursun demiş ki;
- Arabaya sigorta yaptırdım bir gün sonra araba kaza yaptı...
Temel; 'Eeee...'
- Eve sigorta yaptırdım bir gün sonra yandı.
- Oğlum her şeyin gitmiş niye seviniyorsun?
- Bugün de karıma sigorta yaptırdım...

BALIK SEVER MİSİN?
Kaldırıldığı acil serviste günlerdir ağzına adam gibi bir şey koyamayan adamcağızı doktor tetkik etmeye gelir, sorar:
- Kaç gündür perhizdesin?
- 10 günü geçti doktor bey...
- Canın ne yemekler çekmiştir kimbilir... Söyle bakalım balık sever misin?
Adamın gözleri parlar:
- Sevmem mi doktor bey!
- İyi o zaman, bunu seveceksin. Hemşire hanım! Bu beye perhiz yemeklerinden sonra bir kaşık da balık yağı verilecek!

DOĞACI TEMEL
Temel ormanda ağaç kesiyormus.
O sırada çevreciler de ormanda yürüyüşe çıkmışlar. Temel'i bu vaziyette görünce bir güzel pataklamışlar... Temel üstü başı perişan halde köye dönerken Dursun'a rastlamış. Dursun;
- 'Ula Temel bu ne hal böyle?' diye sormuş, Temel de anlatmış;
- Ormanda ağaç keseydum, birden kalabaluk pir grup Doğan'ın yengesini bozmişum diye dövdü peni, halbuki ne Doğan'ı taniyruuum, ne de yengesuni...

ALKIŞLIYORUM
Yabancısı olduğunuz bir şehirde, kargo şirketini sorduğunuz kişinin 'noterin yanında' demesinden daha saçma olan şey, 'noter nerede peki' sorusuna, 'yan yanalar' diye cevap vermesidir. Tecrübe ile sabittir.