Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 1 Mart 2015

Elbise ne renk yahu?

Sosyal medyada birden bir elbise fotoğrafı patladı. Ama ne patlama herkesin bir anda derdi haline geldi. Gelmeyecek gibi de değildi açıkçası. Bir elbise fotoğrafını kimisi mavisiyah kimisi sarı-beyaz olarak görüyordu. Hatta turuncu bile gören oldu onları kaale almıyoruz.
Herkes "bu elbise ne renk" diye paylaşırken bende gayri ihtiyari "lan ne diyolar beyaz ve sarı elbise işte" diyerek internet trollü zannettim. Hatta Rafet arkadaşıma "bu elbisenin renginde bir şey var mı" dedim oda altın sarısı ve beyaz olduğunu söyledi. Artık işin viral reklam olduğuna inanmaya başladım.
Sonra yemekten döndüğümde 15 kişilik bir grubun tartıştığını gördüm. Bazıları "ya nasıl mavi-siyah bildiğin beyazsarı" derken diğer taraf "Ya saçmalamayın bildiğin mavisiyah" olarak tartışıyorlardı.
Ben de altın sarı ve beyaz olarak gördüğüm fotoğraf birden mavi siyah olarak karşıma çıktı. 15 kişilik gurup çığ gibi büyüdü.
Tartışmalar büyürken neden böyle bir şeyin olduğunu bulmaya çalışan arkadaşların yorumları da süperdi.
En sonunda bu konuya Genel Yayın Yönetmenimiz Ergün Diler de katıldı. Ergün Bey fotoğrafa bakıp altın sarısı ve beyaz olarak gördüğünü söyledi ve tartışma benim için sona erdi. Ben mavi siyah görsem de o elbise altın sarısı ve beyaz olarak kalacaktır.
İşin şakasını geçtim de hani renkler ve zevkler tartışılmazdı iki gündür bir elbisenin rengini tartışıyoruz

Çadır
Bir profesör ve asistanı birlikte kıra gider kamp kurarlar. güzel bir yemek yiyip, bir şişe şarabı da içtikten sonra uykuya dalarlar.
Birkaç saat sonra profesör uyanır ve asistanını dürterek uyandırır. Asistan uyku sersemi bi halde:
-Ne oldu, ne istiyorsun?
-Yukarı bak, ne gördüğünü söyle bana.
-Bunun için mi uyandırdın? milyonlarca yıldız işte.
-Peki bu sana neyi gösteriyor?
-Artık uykusu iyice kaçan asistan filozofça cevap verir:
- Teolojik olarak tanrının kudretini ve kendi acizliğimizi görüyorum. felsefi olarak evrenin sonsuzluğunu ve onun karşısındaki önemsizliğimizi; astronomik olarak galaksilerin, yıldızların, gezegenlerin varlığını, dünyaya benzeyen başka gezegenlerde de hayat olabileceğini; meteorolojik olarak yarın havanın güzel olacağını görüyorum. peki sana neyi gösteriyor?
-Görmüyor musun salak, çadırı çalmışlar!!

AlkışlıYorum
Whatsapp ile yeni tanışan ablama ''Mercimek yemeği tarifi yazar mısın?'' diye mesaj atıyorum. Ablamdan gelen cevap: 'Mercimek yemeği tarifi. Yazdım, olmuş mu?''