Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 21 Ocak 2015

Öküz sevgili yoktur!

Kadını da erkeği de çekilmez olan sevgilidir. Akıllı insanlar bunlardan edinmezler. Cinsiyetinin mevzubahis sıfatı, isim olarak haiz bulunan hayvandan yola çıkılarak, yalnızca erkek olabileceği konusunda yaygın bir inanç var olmakla beraber, bu inanç köküne kadar yanlıştır. Fakat; sevgi açlığı çeken, sevgiyi ve sevmeyi öğrenememiş bünyeler, çok sevgi gösterilince öküzleşir. "Bu benim tanıdığım kadın ya da adam olamaz" dedirtirler. Çünkü; o kendi tanıdığı kadın ya da adam bile olmaktan uzaktır, sevilince. Kuzu gibi uysal nasıl çekilmiyorsa; öküz olan da çekilmez. Bilmenizde fayda vardır ki; onun kişiliği bu, böyle sevgisini filan çok gösteremiyor dediğiniz kadını ya da adamı kısa süre içinde birilerine yana yakıla ilan-ı aşk ederken görebilir, onun peşinde nasıl perişan olduğunu inanamaz gözlerle izleyebilirsiniz. Kendinizi kandırmayın, öküz sevgili yoktur, sev(e)meyen insan vardır. Ben şahsen hiçbir öküzün trene kırıcı gözlerle bakıp, ters ters möölediğini görmedim. Erkek olanları, güzel kızlar tarafından itinayla seçip bulunur ve sevgili kadrosuna alınırlar. Sonra öküzlükleri ortaya çıkınca da kızlar bu öküzle yaşadıklarını çevrelerindekilerine anlatıp dururlar. Yok, benim hayvan şöyle yaptı, benim öküzüm böyle dedi diye... Yahu adamın tabiyatı taa en başta belli oluyor, ne tür bir yapısı olduğu, sen bunu çevrendeki kızlara sorarsan kızlarda senin gibi baktığı için anlamayabilir ama sor bir erkek arkadaşına bu nasıl biridir diye, takılsın 2 gün sağda solda, sonra gelip döksün adamın seceresini... Yapmazsan bunu, o öküz sana hak etmediğin şekilde davranır da, abartıp, kendinde sana sövme yetkisi bile bulur, o derece. Göz var nizam var yapmayın kızlar...

KIRMIZI IŞIK

Adamın birini kırmızı ışıkta geçtiği için polis durdurmuş, adamdan ehliyet ruhsat istemiş. Adam da, "Yanımda yok. Arkadaşın evinde içiyorduk. Sanırım fazla kaçırdım, biraz sarhoşum, orada unutmuş olmam lazım" demiş. Polis dumur olmuş tabii. Kırmızı ışık, alkol, ehliyet ruhsat yok... Gitmiş komiserine durumu anlatmış. Komiser gelmiş adama ehliyet ruhsat sormuş, adam çıkartıp uzatmış hemen. Komiser şaşırmış tabi. Alkol metreyi çıkarıp üfletmiş, adamda zerre alkol yok. Şaşırmış tabi. "Yahu memur bana sizin alkollü olduğunuzu ve ehliyetinizin yanınızda olmadığını söyledi." "Siz ona aldırmayın, pek iyi değil galiba. Birazdan size kırmızı ışıkta geçtiğimi filan da söyleyebilir."

ALKIŞLIYORUM

Artık sormasınlar, yoruldum diyerek eş dost ve akrabalarıma eski kocamın yeniden evlendiğini söyledim. "Hani seni çok seviyordu ayrılmak istemiyor sürekli arıyordu?" diyerek bir güzel kalayı bastıktan sonra pişman eden soruyu sormakta gecikmediler; "Senden güzel miymiş?"