Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 18 Eylül 2017

Eski sevgili ile yeniden görüşülmeye başlandığında inanılan efsaneler

Bu sefer her şey farklı olacak.
Dünya değişiyor, bu nedenle iyi olacak ama muhtemelen daha kötüsü olacak. Bir araştırmaya göre, bir araya gelen partnerler, ilişkilerindeki negatif şeylere odaklanarak ilişkinin pozitif yönüne daha az ilgi gösteriyorlar. Çok nadir bir şeyleri düzeltmeye çabalıyor ve geçmişteki sıkıntılardan yakınmaya bayılıyorlar.
O tamamen değişti.
İnsanlar değişmez. En azından bu kadar çabuk ve bir neden olmadan. En önemsiz alışkanlıktan vazgeçilmesi için bile, kişinin güçlü ve içten bir isteğe, motivasyona, kişisel gelişime ve zamana ihtiyacı vardır. Eski sevgilin her şeye sahip mi?
Beni ondan iyi kimse tanıyamaz.
Evet haklısın. Birlikte çok zaman geçirdiniz.
Fakat birbirinizi bu kadar iyi tanımanız ayrılığı engelleyemedi, engelledi mi? Belki ayrılmanızın nedeni buydu. Bir ilişkide her zaman biraz gizem olması gerek.
Etrafta sadece aptal insanlar var ve daha iyi birisini bulabileceğimi sanmıyorum.
Çimen çitin diğer ucunda her zaman daha yeşildir. Yeni ilişki seni rahatlığından alıkoyacağı için yeni kişilerin iyi taraflarını görmek istemiyorsun.
Mükemmel değil ama benim.
İnsan beyni kazanılandan çok kaybedilene daha duyarlıdır. Bu bir ilişki için de geçerli.
Yine de kendine neyin iyi olduğunu sor: hayalindeki aşkın ile mutlu mesut yaşamak mı yoksa "mükemmel değil ama benim" dediğin partnerinle sefil bir hayat yaşamak mı?
Sevgili yapacak veya ilişki siteleri/ uygulamaları için vaktim yok.
Yeni bir insan tanımak ufkunuzu genişletmek için en önemli imkanlardan biridir. Geçtiğimiz yıllarda Amerika'daki evliliklerin yaklaşık %17'si birbirlerini ilişki sitelerinden/uygulamalarından bulan kişiler tarafından oluşmakta.
Şimdilik arkadaşız, gidişata bakacağız.
Kural olarak söylemek gerekirse, eski sevgililer arasındaki ilişki düşük kalitededir. Bu tarz ilişkiler duygu ve güven ile oluşmaz. Eski sevgili ile arkadaş olma isteği bir akli denge problemi olabilir.
Söz meclisten dışarı.
Kimse mükemmel değildir.
Evet kimse mükemmel değildir. Yine de kim mükemmelliği ister? Sadece birlikteyken iyi hissetmeniz ve birbirinize iltifat etmeniz gerek.
Biriniz öbürünüzden daha mükemmel olduğu için ayrılmadınız. Sadece birbiriniz için doğru kişiler değildiniz. Bunu kabul et ve hayatına devam et.
Eski sevgilim peşimi bırakmayacaktır.
Bir ayrılıktan sonra, partnerlerden biri aniden önceden göstermediği bir eylem gösterebilir.
Arar, mesaj atar, sosyal medyada yorum yazar, beklenmedik ziyaretler yapar. "Bu aşk işte. Beni unutamıyor" diye düşünürüz. Yine de çoğunlukla bu durumun kontrol altına alınması gerekir. Gerçekten sinir bozucu!
Belki de ben abartıyorum.
Evet belki de. Akrabalar, iş veya başka dış nedenler yüzünden ayrıldıysanız, ikinci bir deneme başarılı olabilir. Ne yazık ki yine de, birçok ayrılık nedeni ciddi şeylerdir: aldatılma örneğin.
Ve bu bir ilişkiyi bitirmenin asıl nedenidir. thegeyik.com/ Zeynep Ceren Oktay

ZAYIFLAMA
- Karım zayıflamaya karar verdi.
- Peki bunun için ne yapıyor?
- On gündür, her sabah üç saat ata biniyor.
- Şu anda durum nasıl?
Adam, hüzünle başını eğdi:
- At, beş kilo zayıfladı.

​AVCI YALANI
İki avcı ava çıkmışlar:
Avları hiç iyi gitmemiş. En sonunda biri ağaçta gördüğü kargayı vurmuş;
- Vurdum vurdum bıldırcın! demiş.
Öbürü :
- Ne bıldırcını? Resmen karga bu.
- Hayır hayır bıldırcın bu.
- Geçen karısını vurmuştum da üzüntüden karalar giymiş...

​SARIŞIN
Sarışın bir gün ata binmeye karar verir. Daha önceden hiç ders almamasına rağmen yardım istemeden sıçrayarak atın üstüne çıkmayı başarır.
Ancak atın üstüne çıktığı anda at harekete geçer ve hızlanarak yola koyulur.
Biraz ürken sarışın atın boynuna sıkıca tutunur.
Bu arada at biraz daha huysuzlanarak üstündekini atacakmış gibi çırpınmaya başlar.
Sarışın atın altına doğru kayarken can havli ile atın yelesine tutunur. Bir eli yelede bir ayağı üzengide yere düşecek gibi hızla hareket eden atın altında durmaya çalışırken, lunaparkın kahraman görevlisi gelerek atlı karıncayı durdurur...

AlkışlıYorum
Duygusal olarak yenik düştüğüm bir gün, odama kapanmış ağlıyorum. Bu sırada annesiyle beraber 5 yaşındaki yutulası yeğenim bizi ziyarete geliyor ve odama dalıyor. Beni ağlarken görünce gözlerini kocaman açarak, "Ne oldu, neden ağlıyorsun?" diye yanaştığında, kurtulmak için, "Param bitti, ondan ağlıyorum" diyorum.
Ve muhteşem cevap geliyor; "Amaan! Ne vay ki, önce böyle susa susa değil zıyıl zıyıl ağlıycan, sonya oplaya oplaya ağlıcan; ondan sonya annen payayı veyiiiy!" Kendisi test etmiş de.