Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 17 Eylül 2017

Hanımların dikkatine: Erkeklerin kadınlara söylediği en büyük yalanlar serisi

Giriş biraz overlok makinesi ayağınıza geldi şeklinde oldu, ama neyse. Gerçekten kadınların dikkat etmesi gereken hususlar bunlar. gerçi, bu yalanları ifşa ederek hemcinslerimize ihanet etmiş oluyoruz. Ancak, görevimiz bu. Gerçekleri söylemek. İşte rutin erkek yalanları.

"Toplantım Var Hayatım. Biraz Gecikeceğim" Toplantıda olduğu doğrudur. Ancak, ne tarz bir toplantıdır orası bilinmez.
"Ben Senin Vücuduna Değil, Zekana Hayranım" Zekasına hayransan bunu yemeyeceğini bilirsin.
"Telefonun Sesi Kapalıydı, Duymamışım Aradığını" Aslında bangır bangır ötüyordu o telefon Başka bir meşguliyeti vardı kesin.
"Sen Varken Başka Kadınları Gözüm Görmüyor" Yanındaysan tabii. Yoksa fıldır fıldır.
"Ben Sana Hiç Yalan Söylemedim" Hiçbir kadın yemez zaten bunu. Yemiş gibi yapar.
6. "Tabii ki Sen Ondan Daha Güzelsin Aşkım" Hatunun kendisini karşılaştırdığı kişi Adriana Lima veya Angelina Jolie'dir bu arada.
"Bu Eve Gelen İlk Kız Sensin" Ancak, "bu eve". Kelimelerini gayet doğru seçen erkeğin yalanıdır.
"Daha Önce Kimle Ne Yaşadığın Benim İçin Önemli Değil" Bunu diyen ya diğerleri gibi sizi sepetleyecektir ya da gerçekten seviyordur ve geceleri kabuslarına giriyordur.
Kız arkadaşınızın geçmişiyle yakından ilgili misiniz?Hayır, geçmiş geçmişte kalmıştır. Evet, geçmişini öğrenmek isterim. Merak etsem de bilmemem daha hayırlı olur. Huzurumuz kaçmasın.
"Lastik Patladı. O Yüzden Geciktim" İnip lastikleri kontrol etmekte fayda vardır. En sık kullanılan yalanlardan biridir bu.
"Ben Senle Ciddi Düşünüyorum" Sizinle ilgili ciddi ciddi bir şeyler yapmayı düşündüğü kesindir. Ancak, belki sizin aklınızdakinden farklıdır.
"Ben Diğer Erkeklerden Farklıyım" Erkek değil misiniz, hepiniz aynısınız sözüne karşı bir savunma mekanizmasıdır. Ancak, aslen hiçbir farklılığı yoktur.
"Sorun Sende Değil, Bende" Klişenin dibine vurmuş adamın söylediği yalandır. Karşıdaki rahat etsin ister.
"Cinsellik Benim İçin İkinci Plandadır" Tabii ki öyledir. Cinsellik sizin için öncelikli bir kavram mı? Hem de ilk sırada. Çok da önemli değil. Her şey dozunda olmalı.
"Tabii ki Şişman Değilsin Bir Tanem. Tığ Gibisin" "Aşkım sence ben şişman mıyım?" sorusuna her erkeğin verdiği ve vermesi gereken cevap.
"Yahu, Okuldan Arkadaşım Diyorum İnanmıyorsun" Buna kanacak kadın artık dünya üzerinde kalmamıştır. Farklı bir yalan bulmak gerekir.
"İlk Defa Böyle Hissediyorum.
Sanırım Sana Aşık Oluyorum" Bir öncekine de böyle demişti. Ondan öncekilere de tabii.
"Sana Pul Koleksiyonumu Göstereyim mi?" 80'lerde 90'larda kaldı bu. Artık işe yaramaz.
Kimse eskisi gibi pulları merak etmiyor.
"Bize Gidelim mi? Film İzleriz" Gerçi, erkeğin esas amacı film çevirmektir o durumda.
Haberself.com

ERKEKLER ESKİ DEFTERLERİ BİR TÜRLÜ KAPATAMIYOR
Bir araştırmaya göre, erkekler sevgililerinden ayrıldıkları için kadınlara kıyasla çok daha fazla pişmanlık duyuyor.
Avustralya'da yapılan bir araştırma, kadın ve erkeklerin 'eski sevgili'ye bakışındaki farklılıkları ortaya koydu. 535 kişinin katıldığı araştırmaya göre, sevgililerini terk eden erkeklerin yüzde 36'sı hemen sonrasında pişmanlık duyuyor.
Araştırmaya katılanların yüzde 50'si, ihtimal dahilinde olsa eski sevgilileriyle barışacaklarını söyledi. Hatta katılımcıların yüzde 48'i, böyle bir barışma için karşı tarafa yalvardığını da itiraf etti.

ESKİ SEVGİLİYE DÖNMEK KOLAY'
Öte yandan erkeklerin eski sevgililerini unutmakta biraz daha zorlandığı da ortaya çıktı. Araştırmaya göre, sevgililerinden ayrılan erkeklerin yüzde 36'sı bu kararlarından ötürü pişman olduğunu söyledi. Buna karşılık, sevgililerini terk ettikten sonra pişmanlık duyan kadınların oranı yüzde 28'de kaldı. Daily Mail gazetesine konuşan Psikolog Salama Marine, 'eski sevgiliye dönmenin kolay olduğunu' söylese de, "Yine de bunu yapmak acı verici olabilir ve kendinize duyduğunuz saygıyı azaltabilir.
Ayrılma sonrası dönemdeyse, bunun tam tersini yapmanız, kendinize saygı göstermeniz ve egonuzu güçlendirmeye çalışmanız gerekir" dedi. thegeyik.com

MÜZE
Fadime artık pek iyi göremiyormuş. Temel bunu almış doktora götürmüş. Doktor Temel'e:
- Eşiniz çok kötü hastalığa yakalanmış.
Temel: Ne tur bir hastalıktır?
Doktor: Eşiniz her geçen gün biraz daha az görecek ve en sonunda kör olacak, demiş.
Temel: Peki ben şimdi ne yapacağım?
Doktor: Ben şimdi ona bir gözlük yazarım, sizde onun gözleri iyice körleşmeden, onun hic görmediği şeyleri gösterin.
Temel: Ne gibi mesela?
Doktor: Bilmem, müzeye götürün.
Neyse ertesi gün Temel Fadime'yi almış.
Müzeye gitmişler. Resimlere bakarken, Fadime birden: Ula Temel kocacım, hacen su resme bak ne kadarda çirkin demu, demiş.
Temel: Kariciğum, gözluklerini tak ve aynanun karşindan çekil, demiş...

ALKIŞLIYORUM
Her gün otoparkta koridora girdiğimde kovaladığım o muhteşem parfüm kokusu ve hep birkaç dakika geç kaldığım o hayali kişi; sitenin erkek temizlik görevlisi ve elindeki oda spreyiymiş.
"Siz Türkler cok kıskanç oluyorsunuz" dedi. Yemin ettim ben kıskanç değilimdir diye. Yalanımı çıkarmak için bir haftadır bir karış etekle dolanıyor ortalıkta. Ya o verem olacak bu soğukta ya da ben katil... Yok canım, ne kıskançlığı...
"Ben hiç hamama gitmedim, neler getirmeliyim?" diyen arkadaşıma: "Hamamınızda temizlenmek istiyorum diye bir dilekçe yazman lazım." dedim. Ciddiye almış, dilekçesiyle geldi!