Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 19 Temmuz 2017

Milletçe hemfikir olduğumuz şeyler

Kutuplaşma konusunda ülke olarak üstümüze yoktur hiç şüphesiz. Siyaseti, futbolu kısacası hemen her konuda fikir ayrılıklarıyla kaynıyor ülke. Ancak bazı konular var ki o konularda herkes hemfikir...
Fernando Muslera:
Hangi takım taraftarı olsa da Muslera, çok seviliyor ve çok iyi bir kaleci olduğunu kabul ediliyor. Aksini inkar eden varsa bunu Meşhur Muslera sözüyle yollarım arşa: O'nu da mı ben tutuyum.
Taharet musluğu:
Buna da laf eden varsa oturup kendini bi sorgulasın artık.
Türkiye'nin üç tarafı denizlerle çevrilidir.
Buna da hayır diyen insanlar çıkar ama bir kutuplaşma yaratmaz.
Doblonun az yakması
Özellikle küçük enişteler bu konuda hayli iddialı.
Sahurda çok su içmenin gün içinde susuzluğu önlemesi
Yalan, su en fazla bir kaç saat içinde kendini atacak dışarı. Ama biz yine de bu konuda birleşelim.
Bağımsızlık
Tarihin her döneminde bu konu üzerinde tek yürek olmuş bir toplumuz.
"Kırılsaydı yerinde duramazdın" ön bilgisi.
Hepimiz birer doktoruz ve çok severiz hemen müdahele etmeyi. Ama ilk yardımı çenemizle yaparız. Sanki Süperman gözleriyle röntgenini çekiyor.
-Bakıyım göster şu elini.
- Ahhhhhhh.
- Cık! Bir şey yok. Kırılsaydı duramazdın.
(Adam kıvranır...)
Kebap sevmek
Kebabın her türlüsü candır gerisi heyecandır. Tabii herkes sevmez, yemez ama bir kutuplaşma yaratmaz kanımca.
Çay
Öyle bir meret ki solcusu da içer, sağcısı da. Enteli de sever en barzosu da. Bence kurtuluşumuz çayda birleşmektir.
Sıcak değil de nem çok kötü yapıyor
Ah o nem yok mu ah o nem. Şu sıralar en popüler şarkının nakaratı gibi dilimizde.
Adam elinde mendille 'Ne olur ıslak ıslak bakma öyle' dercesine sırılsıklam.
- Abi çok sıcah.
- Sıcak değil de nem çok nem..
Kemal sunal
Herkes bir kere "Avet canım hahahaha" yapmıştır. İnsandır, adamdır, kraldır ve unutulmazdır.
İş makinesi seyretmek
O nasıl bir hipnozdur. Filmi çıksa kapalı gişe yapar. Bir de karşısına sandalye kurup çayını karıştırmak ohhh hayat bize o zaman güzel.
Kaynak: eksisözlük.

BENZİN BİTERSE
Temel, arabayla giderken bakmış benzini bitiyor. Hemen en yakın benzinciye girmiş. Pompanın yanında durmuş, arabadan inip benzin deposunu açmış, başlamış işemeye. Temel'in işediğini gören pompacı, "Ya sen ne yapıyorsun, bu yaptığın normal mi?" Temel, "Yo! Süper."

TIBBİ ATIK
Hastanenin "Tıbbı Atık" bölümünde görevli; turuncu tulumlu, sırtında kocaman tıbbi atık yazan ve oldukça çirkin olan yaşlı adama asansör beklerken: "Ayyy tipe bak valla tam bir tıbbi atık." diyerek laf atan yapay zekalı kişi benim ablam olur. Bunun üzerine ablamın şişman olduğunu görüp, "Yük asansörü öbür tarafta, burada boşuna bekleme" diye cevap veren eli öpülesi kişilik ise tıbbi atıktır.

KARANLIK
Aile dostlarımızla beraber gittiğimiz sinemada, verilen 15 dakikalık arada kalabalığa yakalanmamak ve sigarasını içmek için hızlıca karısının elini tutarak dışarı çıkan, arkasını döndüğünde elini tutuğu kişinin karısı değil de başka bir kadın olduğunu görünce "Eyvah yandık" diyen, bu lafa karşılık elini tuttuğu kadından "Dur daha yanmadık kocam gelsin beraber yanarız" cevabını alan benim sevgili ortağımdır. Savunması da hazır beyfendinin: "E karanlıktı ama!"

AlkışlıYorum
Arkadaşımın tavsiyesi üzerine, koşu yaparken çok terlemek için göbeğime naylon poşetlerinden sardım. Ucuz ya, fikir mantıklı geldi denedim. Keşke yazıları olan poşeti tercih etmeseydim. Çok terleyince poşetin yazıları bana geçmiş. Artık göbeğim kendisini tercih edenlere teşekkür ediyor ve yine bekliyor...
Sofrada, "Hanım ben hiç brokoli yemedim" diyen seksenlik dedeme "Artık öteki tarafta yersin" cevabını veren hınzır bir anneannem var!