Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 27 Haziran 2017

Çirkinin özgüveni

Genelde erkekler tarafından baktığımızda, çirkin erkeklerin yanında güzel kadınlar görülebiliyor. Aklımıza ilk olarak çağımızın hastalığı cüzdan geliyor. Tabiki bazı kadınlar hayatlarını lüks içinde idame ettirmek istediklerinden erkeğin tipi değil cüzdan kısmı ile ilgilenebiliyor. İkinci sırada çirkin insanlar kendilerini bir şekilde geliştirerek fiziksel olarak kendilerini uzak tutabiliyor.
Kültür, zekilik ve özgüven...
Evet bugünkü konumuz çirkin insanların özgüvenlerinin diğer insanlara nazaran daha fazla olduğunu gözlemlersiniz...
Bir bakıma da güzellik ve estetiğin bu denli prim yaptığı, bu denli artı sayıldığı hayata bir sıfır geride başlamaktan olacak, gol ya da goller bulabilmek için orta sahada pres yapıp ara paslarla gol arama çabası olabilir. Bazen ise 5-0 mağlup oynayan takımın kendini göstermek için gereksiz yere çalıma giren futbolcuları gibidirler.
Bu konu kadınlardan çok erkeklerin yaşadığı bir durumdur. Mesela "Çirkin kız yoktur bakımsız kız vardır" denilebiliyor.
Fakat bu erkekler için söz konusu değil malesef... Tipsiz erkek yine tipsiz erkektir yine tipsiz erkektir... Değişen birşey yok.
Kız versiyonlarına bir bakalım. Bu tür kızlar dans kursuna gidiyor, dans gecelerinde dans pistinden ayrılmıyor...
Çirkin kız konusunda erkek arkadaşlarımdan birinin yaptığı bir yorum hayli ilginçti;
-Tamam abi kız çirkinliğini bilgisiyle kapatıyor olabilir.
Ama yetmez. Her gün de vodka içilmez ki. (Çirkin kadın yoktur az vodka vardır. Rus atasözü) Belkide kendini çirkin ördek yavrusu sanıyordur.
İlerde kendini kuğu olucam sanıyordur...
Erkeklere baktığımızda eğer kafası çalışıyorsa yakışıklıyı silkeler atar. Yok sığırın tekiyse zaten beş dakika içinde kendinden bezdirir herkesi.
"Çirkin" veya "yakışıklı" kavramlarının göreceli olduğunu bilen erkektir. İşi göreceliğe bırakmayacak kadar vahimse durum, "Her kör atın kör alıcısı olur" derler ya.
Bu tür erkekler genelde güzel bir kıza şu repliği söyler "Canım beni zamanla tanıyacaksın..." Annelerin çirkin de olsa erkek çocuklarını 'Paşa' diyerek ve paşaymış gibi yetiştirerek sağladığı özgüvendir o. Dikkat ettim de böyle erkekler hep anneci oluyorlar, garip ama gerçek.
Neyse çirkinseniz ve bu yazıyı okuyorsanız umutsuz olmayın. Sizin de bir alıcınız olabilir. Alıcılarınızla fazla oynamayın yoksa ekranınız karıncalanabilir.

SORU
Temel işe girmek için sözlü sınava giriyor. Çok heyecanlı, bir önceki adaya soruyor:
-Ne sorayiler?
-Ayakkabı.
Temel'in sırası geliyor, bilsin diye kolay soruyorlar:
-Dört ayaklıdır, miyav miyav der.
Temel soruyor:
-Bağcıkli midur?

SPOR
Dünya Kupası futbol karşılaşmalarının son maçlarında, futbolcu eşlerinin ve sevgililerinin kamp otellerine gelmelerine izin verilmiş. İhtiyar adam, haberi gazeteden okur ve karısına seslenir:
- Bak, futbolcuların seks yapmasını serbest bırakmışlar.
Karısı gülümseyerek:
- Sana ne bundan. Senin yaşında seks yapmak spor zaten..

OHA DİYORUM
Pakize Suda bir TV kanalında Kayseri'de sokak ropörtajı yapmaktadır. Pakize Suda: 'Bir yılda kaç hafta var?' Vatandaş:
'Valla hiç dikkat etmedim.' Pakize: 'Boşver takma o zaman.' Vatandaş: 'Hayatta bazı şeyleri hakkaten hiç takmamak lazım.'

ALKIŞLIYORUM
Kadıköy'de oturup muhabbet ederken yanımıza tinerci gelmesi, tinercinin para isteyince biz "Abi valla ögrenciyiz" ayağı yapmamız... Hemen tinercinin ibretlik olarak "İlla gasp mı etmemiz lazım, güzelce istiyoruz" diyerek sitem etmesi, hatta yaptığı meslekten dert yanması: 'Adamın elinde İphone, 1 lira istiyorum "Yok!"' demesi.
Utanmasa tinerci hakları diye dernek kuracak.
Mecbur mu lan millet sana para vermeye.
Dert yanıyor bir de. Haa biz mi, verdik tabi birkaç liracık...