Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 15 Haziran 2017

Bir erkeğin kıskanç olduğunu anlamanın yolları

Erkekler kıskançlıklarını belli etmek adına pek gizlenmezler. Daha doğrusu istese de gizlenemez.
Kıskançlıktan öyle bir hale gelir ki, fark edememeniz imkansız olur.
Başka erkekler varken, size dokunurlar, dokunmaya çalışırlar.
Oturduğunuz bir çay bahçesine, keyifle çayınızı kahvenizi yudumluyorsunuz. Bir anda erkeğiniz elinizi tutmaya çalışır, saçlarınıza dokunmak isterse bilin ki o an etrafınızdan ya bir erkek geçiyordur ya da yakınlarınıza bir yere oturmuştur. Bu tavır diğer erkeklere, sizin ona ait olduğunuzu anlatmak içindir.
Çok çabuk sinirlenirler.
Arkadaşlarınızla dışarı çıktığınızda, iş yerinde mesai yaptığınızda, sizi polis memuru gibi sorguya çekme çabasındaysa, öfkeden gözü dönüyorsa sizi kıskanıyordur. Bir anda sinirlenirler, size o süre içerisinde bir de ulaşamazlarsa, yandınız ki ne yandınız.
Giydiğiniz kıyafetlere karışırlar.
Sözleştiniz, buluşacaksınız. Siz karşıdan süzülerek gelirken o önce ne giydiğinize bakar. Siz yaklaştıkça kan beynine sıçramaya başlamıştır. Mini bir etek, dekolteli bir bluz varsa üzerinizde, bunu asla onaylamazlar ve gününüzü zehir ederler.
Mesajlarınıza bakmaya çalışırlar.
Baş başasınız ve bir anda telefonunuza mesaj geldi. Siz telefonu çıkarıp bakmaya, mesajı okumaya başladığınızda, yanınızda bir anda bir kule olduğunu hissedersiniz. Omuzlarının üzerinde durmaya çalışan, ucundan kıyısından mesajın kimden geldiğini, içeriğini öğrenmeye çalışan kıskanç sevgili. Son çare sorarlar, yuvarlak cevap gelirse, can alıcı soru gelir. Kiminle mesajlaşıyorsun sen, bakacağım telefona diye ister, gerekirse zorla alırlar, kurcalamaya başlarlar.
Her yere sizinle gelmek isterler.
Sosyal faaliyetlerinizde, katılmak istediğiniz etkinliklerde sizi gölgeniz gibi takip etmek isterler. Meydanı kimseye bırakmak istemezler. Yalnız olduğunuzun düşünülmesi bile onu çileden çıkarmaya yetecektir.
En iyisi yan yana olmak der, gerekirse kızlarla olan organizasyonlarınıza bile katılmaya çalışırlar.
Sosyal medyadaki her adımınızı izlerler.
Sohbetiniz esnasında birden tartışmaya başladınız ve o tartışma esnasında, sosyal medyada paylaştığınız ya da beğendiğiniz şeylerden bahsetmeye başlarsa, sizi sosyal medyada dahi takip edip izliyordur.
Sizi orada bile gölge gibi takip ederler. Asla kurtuluşunuz yoktur. Beğeni ve paylaşımlarınız, sosyal medya sağlayıcısından sonra sevgilinizin taramasından da geçer.
Elbette erkek kıskanmalı. Kıskanmanın dozunu iyi ayarladığı sürece, kız arkadaşı bu konudan rahatsızlık değil, hoşnut olur.