Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 29 Mayıs 2017

Düğünlerde oyun şekillerine göre kişilik analizi

Düğünlerde siz de görmüşsünüzdür. Herkesin oynayışı farklıdır. Sizlere oyun tarzlarına göre kişilik analizleri içeren bir "bence" hazırladım.

Kurgucular
Oynamayı sevmezler. Israr sonucu kalkarlar. Elleri birleşik şekildedir, ayakları sabittir. Kendilerine bakan var mı, diye sürekli etraflarına bakarlar.

Neşeliler
Kapı gıcırtısı yeter oynamaları için. Her parçada oynamaktan geri durmazlar. Duracell pil gibidirler, enerjileri hiç bitmez. İçlerinden "Oturmaya mı geldik anamm" dediklerine bahse girerim.

Arada kalmışlar
Elleri oyun modunda, omuz hizasındadır. Oynasam mı oynamasam mı diye düşünmekten bir hal olurlar. Müzik biter bitmez kendilerini pistten atarlar.

Özgüvenliler
Kollar açıktır, eller geniş açıdadır. Kendilerine olan güvenleri her hallerinden belli olur. Yalnız başlarına oynuyormuşçasına rahattırlar.

İnatçılar
İçkiden ayakta duramayacak hale gelmelerine rağmen; inatla oynamaya devam ederler. Peş peşe kahkahaları patlatırlar. Oynamazlarsa düğünün biteceğini düşünüyor olabilirler.

Feda-karlar
Oynamayı bilmezler. Gönül almak için çıkarlar piste. Kalabalıkta fark edilmeyeceklerini zannedip oyuna benzemeyen garip hareketler yaparlar.

Çekingenler
Çekingenlikleri had safhadadır. Aslında oynamak için canları gider ama gülünç duruma düşeceklerini, kendilerini rezil edeceklerini düşünürler. Masayı beklerler gece boyu.

Kendinden eminler
Güzel oynadıklarının farkındadırlar. Gurur duyarlar kendileriyle. Halayda halay başı olurlar; oyunlarda ilk çıkanlar arasındadırlar daima...
kizlarsoruyor.com

***

Bir bardak çay deyip geçmeyin aslında birçok gerçeği gösterir hayatımızdan bir kesittir.

Çayın alt demliği 'KAYNANADIR' sürekli kaynar durur hatta dikkat edilmezse taşabilir.
Üst demlik 'GELİNDİR' alt demlik kaynadıkça onunda harareti artar. Ama zamanla da olgunlaşır ve... demlenir.
Gelinin kocası bardaktır. Her iki çaydanlıktan da yeterince nasibini alır. Biraz kaynana doldurur onu, biraz da gelin. Bu nedenle de denge unsurudur! Açık ya da demli çayın hoşa gitmemesi bundandır.
'Çocuklar' çayın şekeridir tat verir. Çok şeker çayın lezzetini bozar! Şekersiz çaya alışanlara ise bir tane bile fazla gelir.
'GÖRÜMCE' ise çay kaşığıdır arada bir gelir karıştırıp gider...
'KAYINPEDER' e gelince O da çay tabağıdır. Çayın demine suyuna karışmaz. Bir kenarda lök gibi oturur sadece. Dökülenleri toplar, ve çevreye zarar vermesini engeller. Ancak ara sıra boşaltılması gerekir. Yoksa taşıp her şeyi berbat edebilir.
Çay süzgeci ailenin sahip olduğu değerlerdir. Aileyi dış müdahalelerden korur. Delikleri büyük olursa çayın tadı kaçar...
Suyu ısıtan 'ATEŞ' ise HOŞGÖRÜDÜR. O olmadan çay da olmaz. Kısacası bir bardak çay 'AİLEDİR'... Ve... Ağız tadı ile içilen bir bardak çayın üstüne yoktur...