Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 14 Nisan 2017

Kaçan çorap

Çorabın kaçması durumunda bırakın dönerse sizindir dönmezsse boşverin. Benim şahsen sabahları teki kaçıyor. Arayıp arayıp bulamıyorum. Sonuç olarak da artık kafama takmıyorum. Aramızdaki ilişki o anda bitiyor.
Yani çorap değiştirir gibi değiştiriyorum.
Tabi ki konumuz bu geyik kısmının daha ötesinde kadınların çorabının kaçması.
Kadınları baskı ve kontrol altına almak için icat edildiğine inandığım naylon çorabın en ufacık bir pürüze takıldığında yol yol kaçıp iğrenç bir görüntü oluşturmasıdır. zaten kaçsın diye o kadar ince ve dayanıksız malzemeden üretildiğini ve kadınların habire yenisini satın almak durumunda bırakıldığına inanıyorum.
Önemli bir iş yemeğine giden kadının çorabının kaçmasında deprem, sel gibi afetlerde verilebilicek tepkileri verebilir.
Bunun içinde kadınlar yanlarında renksiz oje bundururak bu durumu kurtarmasını bilir.
Daha çorap yeni giyilirken gerçekleşirse kadınları çıldırtabilen durumdur. Yedek varsa çorap değiştirilir, yedek yoksa ruh haline ve kaçığın boyutuna göre ya gidip yenisi alınır ya da boşver gitsin denilip kaçık çorapla sokağa çıkar. Farkedip, uyaran olursa da aa öyle mi denilip salağa yatar.
Ben tabi ki bu konuda sadece gözlemlerden gidiyorum. Şahsi kanaatim daha doğrusu tavsiyem bu durumda stresi gidermek için harika fırsattır, kaçan noktaya atın parmağı, iyice delin, yarıverin baştan aşağı. Rahatladınız mı, sorun yok madem.
Hem zaten kaçsın diye üretilmiş bişey için dertlenmenin lüzumu yok.
Ha bizim erkeklerin yok mu tabi ki var.
Öyle öyle sık sık çorap değistirmek delikanlıyı çizeceğinden erkek adam bir çorabı giyer, ertesi gün yine giyer, daha sonraki gün ve günler de giyer... Artık nefes alamaz hâle gelen çorap bir gün sabaha doğru tek başına ya da eşiyle birlikte alır başını, kaçar.
Başka bir yönüylede özellikle misafirliğe gidildi mi başımıza gelir. Özellikle biz bu duruma patates diyoruz. Baş parmak pırtlar şekilde dımdızlak ortada kalır.
Böyle durumlarda ev sahibinden terlik isteyerek durum telafi edilir. Yok o da yoksa tuvalete koşulup çoraplar çıkartılır çıplak ayakla kalarak bu işin üstesinden gelir.