Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 29 Ağustos 2016

Taktiksel aşklar

KAÇAN KOVALANIR;
En çok kullanılan taktiktir. Halk arasında en yaygınıdır. Hiçbir şey bilmeyen ilişkiler hakkında en azından bunu biliyordur. Birini istediğin kıvama getirene kadar hep bu taktik uygulanır. İlişki için sağlam zemin oluşturmak amaçlanır.

KAŞIKLA VERİP KEPÇEYLE ALMAK;
İlişki başladıktan sonra uygulamaya konur. Sen onu 2 kere aradıysan onun seni 4 kere araması beklenir. Bir yerde geri adım atarsan bundan sonraki 8 yerde ondan geri adım beklersin. Keza yine bir yerde ilk adım geldiyse bundan sonraki ilk adımlar onun olmalıdır.

NABZA GÖRE ŞERBET VERMEK;
O anki durum neyse hemen ortamı ona uyarlıyorsun. En iyi anındaysa istediğini anında yaptırabilirsin bu taktikle kötü anlarda sıvışmakta fayda var.

KAVGADA GÜLER YÜZ;
Evde güler yüz, okulda güler yüz.. Kavga esnasında bile tatlı dille istediğini alttan alta yaptırmak, fikrini empoze etmek...

KÖPRÜYÜ GEÇENE KADAR AYIYA DAYI DEMEK;
Sadece sevgiliniz olan ayı, pardon dayı, yani adamla/kadınla alakalı değil. Annesi, kız kardeşi, ailesi... Anlaşıldı umarım. Hımmm.... Cennetin kapıları aralanıyor görebiliyorum.. Yine de benden söylemesi taktiklerle girilen ilişkiler hiç bir zaman doğru yola çıkmıyor.

KUŞ
Fadime kumar oynuyormuş. Temel de arada sırada gidip soruyormuş:
- Nasıl gidiyor kanaryam?
- Kaybediyorum.
Bir müddet sonra yine:
- Nasıl gidiyor güvercinim?
- Kaybediyorum...
Bu konuşma bülbülüm, serçem diye devam edince Cemal sormuş, - Neden karına hep kuş isimleriyle hitap ediyorsun?
- Bu kadar kişinin içinde kuş beyinli diyemem ya! diye fısıldamış Temel.