Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 24 Ağustos 2016

Gelmeyen otobüsü beklerken yapacaklarınız

Hemen hemen her gün biz işçiler, öğrenciler, anneler ,babalar, toplumun tüm üyeleri kendimizi otobüs beklerken beklerken buluruz ve bazen bu beklemeler bitmek bilmez .
Bunalırız, sıkılırız, düşünürüz, çatlarız, patlarız ama ne çare... Bazen yağmurlu olur hava... Durağın yağmur almayan kısmı çoktan dolmuştur. Bazen de fazla güneş olur çömecek yer ararsınız fakat bunları yaparken hala o gelmeyen o otobüsü bekliyoruzdur.
Otobüs duraklarında çaresizce beklerken bu bekleme süresini daha verimli hale getirmek için yapabilecekleriniz .
♦ Yabancı bir dilde bir şarkı dinleyip sözlerini doğru söyleyene kadar tekrar edebilirsiniz
♦ Öğrenmeyi kalbinizin bir parçasının hala istediği veya gerçekten de o şarkının diline ilginizin olduğu bir şarkı seçerseniz zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. "Çuçulovilimuniiimunimimuiraaaa"
♦ Yanınızdaki teyzeler ile sohbet edebilirsiniz.
♦ Çekinmeyin otobüs duraklarının vazgeçilmezidir onlar ilk adımı siz atarsanız sonrasında nereye gittiğiniz, ne okuduğunuz, kaç yaşında vs. gibi sorularla ortamı yumuşatmasını bilirler.
♦ Telefonunuzdaki gereksiz dosyaları silebilirsiniz.
♦ Hafıza kardınızın yeterli alana sahip olmadığı uyarısını alalı zaten çok oldu whatsapp gruplarından gelen fotoğraflar olsun, "Bu ne ,bu hala duruyor mu" dediğiniz fotoğrafları galerinizden silmenizin zamanı .
♦ Çantanızı en son ne zaman karıştırdınız? Çantanızdaki gereksiz fiş çöplerini,kağıt parçalarını atmanızın zamanı gelmedi mi?
♦ Çantanızdaki karmaşaya rağmen anahtarı,cüzdanı,telefonu vb. 3 saniye içerisinde bulduğunuza hayranız fakat çantanızı düzenlemenin kimseye bir zararı dokunmaz bu ara otobüsü kaçıracağınızı da zannetmiyorum.
♦ Kendinize bir yapacaklar listesi hazırlayabilirsiniz
♦ Yapmak istediğiniz ,yapmaya niyetinizin olup, olmadığı veya yapmak zorunda olduğunuz şeyler vardır.
♦ Bu otobüsün de durağa geleceği zaten yok
♦ Bu süre içerisinde kendinize yapılacaklar listesi hazırlayabilirsiniz
♦ Kitap okuyabilirsiniz
♦ Ev ödevlerinizi dahi yapabilirsiniz.
♦ Durak afişlerini en ince ayrıntısına kadar okuyabilirsiniz.
♦ Islık çalmaya çalışabilirsiniz.
♦ Islık çalmayı bilmiyor musunuz? İşte size fırsat ne de olsa bolca vaktiniz olacak.
♦ Duraklardaki ulaşım haritalarını inceleyebilirsiniz.
♦ Sonrasında kendinizi bulunduğunuz bulmaya çalışırken bulacaksınız.

YAM YAM
Kongo-Londra arası sefer yapan dev uçakta yemek saati gelmiş. Hostes uçaktaki tüm yolculara yemek listesi dağıtmış.
Burnunda halkası, sırtında aslan postu olan yamyam, hostesin verdiği listeye şöyle bir göz atıp hostesi yanına çağırdı ve:
"Siz bana" dedi çok kibar ve şekilde "Rica etsem de yolcuların bir isim listesini getirseniz?"

POZ
Temel askerde fotoğraf çekinmiş. değişiklik olsun diye de iki tane öküzün arasında poz vermiş. Fotoğrafı köyündeki ailesine gönderirken de arkasına şu notu düşmüş: "Ortadaki benim."

ALKIŞLIYORUM
1- 77 yaşındaki gayet dinç, gözlüksüz örgü ören, dişleri sapasağlam, hayatında doktor yüzü görmemiş süper nineye sağlıklı halinin sırrını sordum. Aldığım cevap gayet netti: "Erkeklerden uzak dur kızım!" 2-Balkondan gelen yüksek sesli kedileri kastederek "Şu kediler kadar olamadık!" diyorum. Karımdan gelen cevap: "Hiç mi başı ağrımaz bunların?"