Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 22 Ağustos 2016

Ayrılık sonrası acınacak hale gelmeyin

Terbiyenizi bozmayın: Evet, sizi terk etti ama bu demek olmuyor ki onunla bir daha karşılaşmayacakınız. Konuşmayacaksınız siz yine de ayrıldıktan sonra sakin kalmaya çalışın sonrasında pişman olmayın.
Bir şans daha istemeyin: Sizin de bir gururunuz onurunuz var. O ilişkiyi bitirmeyi çoktan kafasına koymuş ve siz her ne kadar şoka uğrasanız, üzülseniz de sakın bir şans tamam biliyorum ağlamamak elde değil yine de kendinizi tutmaya çalışın nihayetinde "Pekala ... Eğer kararın buysa, kararına saygı duyuyorum" demek var "NOLUR BIRAKMA NOLUR BENİ TERK ETME" diye yalvarmak var.
Hemen bu haberi yakınlarınızla paylaşın: Ayrılık sonrası yakınlarımıza en çok ihtiyaç duyduğunuz anlardan birisidir. Aman ola bu acıyı yalnız başınıza atlatmaya çalışmayın, yakın bir arkadaşınızı arayın ve ona bir tanecik aşkınız ile ayrıldığınızı söyleyin. Onlar sizi rahatlatmak için elinden geleni yapacaktır.
Ayrılık acısını başkasından çıkarmayın: Biliyorum uzun bir ilişkiden yeni çıktınız ve ayrılık şokunu hala atlatmadınız fakat bu günlerde sizin yanınızda olan arkadaşlarınızdan ve ailenizden yaşadığınız ayrılık acısını çıkartmanıza gerek yok.
İlişkinizi tekrar gözden geçirin: "Nerede hata yapmış olabilirim, neden beni terk etti?" gibi soruları tekrar tekrar kendinize sorduğunuzu biliyorum fakat bu soruların cevaplarını bulmak size ileride yaşayacağınız ilişkilerde daha tecrübeli hareket etmenizi sağlayacaktır.
Eski sevgilinize artık yüz vermeyin: Hani ayrılmak istiyordu? Ne oldu? Neden hala arıyor? Sizi arayıp pişman olduğunu, sizi hala sevdiğini, sizden ayrılmak ile büyük bir hata yaptığını ve sizinle tekrar beraber olmak için her şeyi yapacağını söylüyor olabilir aman kanmayın.
Sizi üzgün görmesine izin vermeyin: Ayrılığın şokunu hala atlatamamış olsanız da bu acının hala sizi üzmesine izin vermeyin onunla karşılaşma gibi bir durumunuz olursa içinizden gelmeyerek dahi olsa gülümseyin. Ve selam verin onu görmek sizi daha mı kötü yaptı. Ağlamak mı istiyorsunuz hemen oradan uzaklaşın.
Ayrılık şarkılarından kaçın: Ayrılık şarkıları bir ayrılık yaşamadığınız dönemlerde bile içinizi bu kadar acıtırken bir de bu ayrılığın üstüne dinleyeceğiniz şarkılar sizi mahveder. Özellikle "sizin" şarkılarınızı dinlememeye özen gösterin.
Ağlamayı gerçekten bırakın: Arkadaşınıza ağladınız, odanızda ağladınız sınıfta ağladınız , sokakta ağladınız ağladınız da ağladınız... Peki ağlamak çözüm müydü? Tabiki hayır... Artık sizin de kaldığı yerden devam etmenizin zamanı geldi.
Bittiyse bitmiştir: Bize bunları yaşattıktan sonra bir de pişman olduğunu ve ilişkiyi devam ettirdiğini söylemesi ve sizin de bunu kabul etmeniz sizi hem onun gözünde zayıf gösterecektir hem de bu ilişkiyi sürdürmek ilişkinizi yıpratacaktır. Dolayısıyla, sakın ola çoktan sönmüş bu alevi tekrar yakmanıza gerek yok.

DUL
Uzun saçın erkeklerde moda olduğu sıralarda Karadenizli bir nine Ankara'ya gider. Otobüse biner, Sıhhiye'de inecektir fakat bilemez nerede ineceğini. Bir müddet gittikten sonra yanına oturan uzun saçlı gence sorar:
- Kizum, Sıhhiye'ye gelduk mi?
Yanındaki uzun saçlı genç, erkekliğine yediremez, hışımla döner:
- Ben kız değilim... der.
Bunun üzerine nine, gence:
- Vah... vah... Kizum, bu genç yaşinda dul mi kaldun? der...

ROL
Amerikalı genç tiyatro oyuncusu sevinçliydi:
- Nihayet bir rol verdiler. Otuz yıllık evli bir adam rolüne çıkacağım.
Yakın arkadaşı da seviniyordu:
- Tebrikler... Sabırlı olmaya devam et. Yakında konuşabileceğin bir rol de alırsın...

AlkışlıYorum
1- Köpeğe çarpmamak için kaldırıma çıkan hayvansever şoförmüz, tamponu yerde görünce köpeği kovalamaya başladı. Çok merak ettim yakalasaydı ne yapacaktı acaba?
2- "Çok duydum bu masalları!" dedim, "Ben ilk defa anlatıyorum" dedi. "Yani masal olduğunu kabul ediyorsun" dedim, masal oldu.