Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 18 Ağustos 2016

Pokemon Go oynayanlar dikkat

Gerçek hayat Pokemon Go oyuncuları için biraz daha farklılaşmaya başladı. Bazılarının gerçekten tek sosyalleştiği alan bile oldu diyebiliriz.
Tabi ki eğlenceli olduğu da tartışılamaz bir gerçek.
Sizin için insanların başına gelmiş en ilginç, komik ve şok edici olayları derlemeye çalıştık.

* "Tüm pokemonlara sahip ilk kişi" olmak için kararlı Michael Baker, Pazartesi sabahı 1'de yani gece yarısından bir saat sonra etrafta Pokeman arama avına çıktı. Yolda yabancı birisi ile karşılaştığında, onun da oyunu oynadığını düşünerek, savaşmak isteyip istemediğini sordu. Yabancı adam ise zavallı Michael'ı omzundan bıçakladı.
Oyuncumuz ise "cips ve bira" alarak azimle pokemon aramaya devam etti. Daha sonra hastaneye gittiğinde ise yarasına sekiz dikiş atıldı.

* Oyunun dezavantajlarından biri de gerçeklik farkındalığını istemsiz bir şekilde beyinde yasaklamak.
Örneğin bir oyuncu, Pokemon Go maceralarını YouTube kanalında canlı olarak yayımladığı sırada yanlışlıkla gölete düştü.

* İnsan ırkının dünya üzerindeki en gelişmiş entelektüel tür olduğunu söylerler. O kadar yol katedilmişken bir Pokemon karakterini yakalama amacı sırasında iki kişinin San Diego uçurumuna doğru yürüyerek aşağıya düştüğünü söylemek gerçekten acı verici. Sırayla 50 ve 90 metre aşağı düşmelerine rağmen iki oyuncu da mucizevi bir şekilde hayatta kalmayı başardı.

* Missouri, O'Fallon polisi, silahlı soyguncuların, uygulamayı kullanarak kurbanlarını izole noktalara çektiğini rapor etti. Dört genç, bir tabanca yardımı ile yaklaşık bir düzine Pokemon Go oyuncusunu soydu.

* Phoenix'de, onlarca seks suçlusunun kayıtlı olduğu yarısı eve döndürülmüş eski bir otel olan New Windsor Oteli de oyun içinde yer almakta.
KSAZ'a göre, tarihi bir yer olduğu için uygulamada bulunması muhtemel bir lokasyon ama seks suçluları kayıt defteri gösteriyor ki, şu anda kayda geçmiş 43 seks suçlusu hala orayı ev olarak kullanmakta.
Bu da oyuncular için büyük bir tehdit.

* Massachusetts'de yaşayan Boon Sheridan, ev olarak kullandığı eski kilisenin, telefonları tarafından yönlendirilen onlarca kişinin bahçesi etrafında yürümekte olduğunu fark ettiğinde, bahçesi resmen spor salonuna döndü. Twitter hesabında ise şunları yazdı: "Eski bir kilisede yaşamak birçok şeyi ifade eder. Bu gün ise evim Pokemon Go Spor Salonu oldu. Bu gerçekten büyüleyici."

* Teksas eyaletinden Jonathan Theriot, Imgur hesabında, karısı doğum yaparken yakalamaya çalıştığı bir fotoğrafı paylaştı. Karsının doğum yaparken yatağının üzerinde Pidgey karakterinin oturduğunu gördüğünde gerçekten şaşırmış ve işin garip tarafı eşi ona kızmamış ve üstüne zorla da olsa gülmeye çalışmış. Ama aslında ne yapmaya çalıştığını anladığında ise eşi gözlerini devirmiş.
Çocuğun getirdiği şans mı kadının şanssızlığı mı bilemedim.

* Tabi daha niceleri var. Bu oyun sayesinde tanışıp sevgili olanlar mı dersiniz, yoksa iki farklı grubun karakterleri vasıtası ile savaşması mı.
Gerçekten çok inişli çıkışlı bir oyun. Oyuncuların başına kötü şeyler gelmemesi dileği ile…

ŞAİR
Yeni bir şaire bir mecliste tesadüf ettiği genç kadın:
- 'Ben sizi tanıyorum.' dedi.
Toy şair hayretle muhatabına sorar:
- 'Nereden tanıyorsunuz?'
- 'Eserinizi okudum.'
- 'Eserimi mi okudunuz? Fakat ben eserimi kimseye vermedim ki?'
- 'Ben verdiniz demiyorum ki... Kitapçıdan satın aldım.'
O zaman şair heyecanla yerinden fırlar:
- 'Demek o sizdiniz öyle mi?'

PATRON
Patron, memnun bir halde karşısındaki gence döndü:
- Siz iyi bir tahsil yapamadınız ama, sebat ve azim içinde çalışmanız şu kısa zamanda bana ümit verdi. Buraya bekçi olarak girdiniz, az bir zaman içinde nöbetçi amirliğine çıktınız.
Başarınız devam ettiği için şimdi sizi fabrika müdürü yapıyorum.
-Teşekkür ederim babacığım...

AlkışlıYorum
Yüksek yargı mensubu olsan da, aristokrat bir aileden gelsen de evini dantellerle donatıp, oğlunun ayağına terlik giymesi için bağırıp çağırmaktır Türk kadını olmak.