Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 26 Temmuz 2016

İlginç tesadüfler

* 1930'larda Detroit'te dikkatsiz genç bir anne Joseph Figlock isimli bir adama çok şey borçlu. Figlock sokakta yürürken yüksekçe bir pencereden düşen bebek tam onun kucağına geldi. Ne adam ne de bebek yaralandı. Fakat sadece bir yıl sonra, yine Figlock sadece sokaktan geçiyorken aynı bebek yine aynı şekilde kucağına düştü. Ve yine ikisi de zarar görmedi.

* 2000'de çıkan Deus Ex projesinde sanatçı ikiz kuleleri New York siluetine koymadı. Bu ise oyunda ikiz kulelerin bir terörist saldırısında yıkıldığı şeklinde açıklanıyordu.

* MGM kostümcüleri Oz Büyücüsü'nde ki Profesör Marvel için, pejmürde görünmesi amacıyla bir ikinci el dükkandan ceket aldı. Fakat bu ceketin aynı zamanda Oz'un yazarı L. Frank Baum'a ait olduğunu bilmiyorlardı.

* 28 Temmuz 1900'da İtalya hükümdarı Kral Umberto Monza'da küçük bir restorana gitti. Restoran sahibinin adı da Umberto idi. Sipariş aldıktan sonra ikili ortak özelliklerini keşfettiler. İkisi de Turin kasabasında 14 Mart 1844'de doğdu. İkisi de aynı gün Margherita isimli birer kadınla evlendiler. Kral Umberto'nun kral olduğu gün restoran açıldı.
Ertesi gün ise restoran sahibi öldürüldü.
Kral buna üzülürken aynı gün kalabalıktan bir suikastçı onu öldürdü.

* 1974'Te Bermuda'da motosiklet kullanan bir adam taksi çarpmasıyla öldü. Bir yıl sonra adamın kardeşi yine aynı motosiklet ile öldü.
Ona da aynı taksi sürücüsü aynı yolcu ile birlikte çarptı.

* Viyana'daki 79 milyon insanın ölümünden sorumlu olan 3 insan Hitler, Stalin ve Josef sıklıkla aynı parkta yürüdü.

* 1895'Te Ohio'da sadece iki araba vardı ve onlar da birbirine çarparak kaza yaptı.

* Bir ofise şikayet mektubu yazmak için gelen iki kadın bilgisayar hatası sonucu aynı sosyal güvenlik numarasına sahipti. İkisi de Patricia Ann Campbell ismine sahiplerdi. İkisinin de doğum günü 13 Mart 1941 idi. İkisinin de babası Robert Campbell idi. İkisi de 1959'da iki askerle evlenmişti ve ikisinin de 21 ve 19 yaşlarında iki çocuğu vardı.

*Beatrice'deki batı yakası baptist kilisesi korosu için her çarşamba saat 7.20'de bir prova yapardı. 1 Mart 1950'de bir çarşamba günü 7.27'de gaz sızıntısından bir patlama yaşandı. Mucizevi bir şekilde kimse zarar görmedi.
Çünkü koronun 15 üyesinin tamamı ilk defa provaya geç kalmıştı.

* 1973 Yılında Anthony Hopkins, kitabıyla aynı ismi taşıyan George Feifer imzalı Petrovkalı Kız filminde başrolü kaptı. Önce kitabı okumak isteyen Hopkins, Londra'da ki hiç bir kitapçıda kitabı bulamadı. Eve giderken bir bankta unutulmuş bir kitap buldu ve bu kitap Petrovkalı Kız idi. 2 yıl sonra filmi çekerken George Feifer Hopkins'e kendi kitabından onda olmadığını çünkü kitabı verdiği bir arkadaşının onu Londra'da kaybettiğini söyledi. Kitabın içinde Feifer'ın tüm notları bulunuyordu. Hopkins kitabı çıkarıp " Bu mu?" diye sordu, aynı kitaptı.

SEVGİLİLER GÜNÜ
Sevgililer gününde kız onu evden alıp gelecek sevgilisini hazırlanıp beklemeye başlamış. 2 saate yakın bekleyip delikanlı gelmeyince soyunup pijamalarını, terliklerini giymiş. Almış patlamış mısırını, sıcak çikolatasını.
Başlamış TV'de sinema seyretmeye.
Biraz sonra kapı çalmış . Bir bakmış sevgilisi.
-"Hayret yaaa!" demiş delikanlı "Tam 2 saat geciktim sen hala hazırlanmamışsın"

HAZIR CEVAP
Rüzgar Gibi Geçti'nin yazarı Margaret Mitchell (1900-1949), romanı yayımlanıp büyük sükse yapıncaya kadar adı sanı duyulmamış sıradan bir ev kadınıymış. Ama "Rüzgar Gibi Geçti" birden bire yazarını da üne kavuşturmuş. Margaret Mitchell'e uzaktan yakından kutlamalar yağmaya başlamış.
Bu arada yazarın komşusu bir kadın kıskançlık duygusuyla karışık takdir sunmuş:
- Kitabın tahminlerin ötesinde güzel, kime yazdırdın?
Yazarın cevabı çok zekice olmuş:
- Beğendiğine sevindim. Kime okuttun?

AVRUPA BİRLİĞİ
AB kapısındaki ilk adaya sorulur:
-İlk atom bombası ne zaman atıldı?
- 1945 yılında.
-Tamam bildiniz. İçeri buyurun.
İkinci adaya sorulur:
- İlk atom bombası nereye atıldı?
-'Hiroşima'ya.
- Tamam siz de bildiniz. İçeri buyurun.
- Türkiye'ye sorulur:
- Atom bombasının atıldığı Hiroşima'da kaç kişi öldü ve ölenlerin isimlerini alfabetik sırayla söyleyiniz.

AlkışlıYorum
Babam anneme evlilik yıldönümü sürprizi hazırlamış. Damla sakızlı bir tatlı yapıp üzerine "Seni seviyorum karıcım" yazmış tarçın ile. Ama yemek yapmasını bilmeyen babam, damla sakızı yerine kabızlık yaşayan annemin müshillerini tatlıya eklediği için romantik geçmesi gereken gece tuvalet sırası kovalamakla geçmiş. Şu anda otuzuncu yıllarını tatlı bir tebessüm ve karın ağrısıyla geçirmekteler.