Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 1 Temmuz 2016

Garip olaylar serisi

* Fransız bir adam 1998 yılında intihar etmeye karar verdi. Bu yüzden bir deniz kıyısındaki yamaca tırmandı. Boynuna ip geçirdi ve ipi de kayaya bağladı. Ölümünü garantilemek için bir şişe zehir içti. Kendini ateşe verip uçurumdan atladı. Uçurumdan atlarken de belindeki silahı çıkarıp başına ateş etti. Silahtan çıkan kurşun sekti ve boynundaki ipi kopardı. Suya düştüğü için vücudundaki ateş söndü. Su çok soğuk olduğu için şoka girdi ve kustu bu da zehiri dışarıya akıtmasını sağladı. Ancak adam kaldırıldığı hastanede hipotermiden dolayı yani vücut ısısının çok fazla düşmesiyle hayatını kaybetti. Şanslı mı desek şanssız mı bilemedik.

* İngiltere-Stanford'da bir grup arkadaş doğum günü olan arkadaşlarına sürpriz yapmaya karar verirler. Doğum günü pastasını çok büyük yaptırırlar ve dansöz kızı da ayarlarlar. Doğum günü sırasında pastadan çıkan kızı gören adam myokard enfarküsü (kalp krizi) geçirir ve hayatını kaybeder. Sebep ise pastadan çıkan kızın kendi kızı olmasıydı.

* Yine İngiltere'de yaşanmış garip bir olay daha... Adamın biri acil servisi nefes zorluğu çektiği gerekçesiyle aramış ve adam hemen hastaneye kaldırılmıştır. Hastanede anlaşılıyor ki adam burun spreyi yerine yapıştırıcı spreyi burnuna sıkmış.

* Maud Villiard adlı bir kadın 1901 yılında bir fıçıya köpeğiyle birlikte girip kendilerini Niagara Şelalesi'nden aşağı bıraktı. Ancak fıçıda tek bir hava deliği vardı. köpek bu deliği kullanarak nefes almaya devam ederken kadın havasızlıklıktan öldü.

* İngiltere'de 1929 yılında bir grup itfaiyeci ne kadar becerikli olduklarını göstermek için çakma bir yangın olayı planladılar. Yangından kurtarılacak sözde kurbanlar 9 çocuktu. Ancak işler planlandığı gibi gitmedi. İtfaiyecilerden biri sis bombalarını unuttu ve evi gerçekten ateşe verdi. Sonuçsa felaket. Çocuklar kurtarılamadı. Çocukların cansız bedenlerini manken zanneden kalabalık ise çılgınca itfaiyecileri alkışladı.

* New Orleans'lı bir golfçu, 1982 yılında, 13. delikte kötü oynadığı için çok sinirlenir ve golf sopasını fırlatır. Fırlattığı golf sopası, golf arabasına değip ikiye ayrılır. Şanssızlık bu ya arabanın mili fırlayıp golfçunun ensesine değer ve ensedeki boyun toplardamarlarını parçalar.

* Peg Entwistle 24 yaşında ve oyuncuydu. Çok iyi bir oyuncu olamayacağını düşünüp Hollywood yazan tepedeki "H"ye çıkıp intihar etti. Ölümünden sonra evine gelen postayı kız arkadaşı açtı. Zarftan çıkan ise şuydu: Bir yapımcı kendisine rol teklifi yapmıştı ve intihar eden bir genç kızı canlandırmasını istiyordu.

* Pablo Escobar bir uyuşturucu mafya babasıydı. Tarlada saklanırken kızı üşümesin diye 2 milyon dolarını yakmıştır.