Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 2 Şubat 2016

Eskici sevgililer

"Benim de artık bir sevgilim var" şarkısını söylüyorsunuz içten içe. Fakat durun heyecanınızı piston aşağı eden bir durum var. Evet yeni sevgilinizin eski sevgilisini unutamadığı gerçeğiyle yüz yüzesiniz. Varsa aranızda bunu okuyan ve bu yazı da kendini bulan acıyorum ona. Yalnış anlamayın zor bir iştesiniz ve zararın neresinden hatta ani bir frenle sonra hızlanıp sipin atarak "U" dönüşü yapın. Yoksa siz bayağı yıpranacaksınız. Battal boy bir felaket alametidir... Artık tüm vaktinizi geleceğini pek parlak görmediğiniz ilişkinizin tadını çıkarmak için değil, sevgiliniz için unutulmaz bir şeyler yapmaya adarsınız. Hayır bunu gerçekten istediğiniz için değil sizden sonraki sevgilisi de aynı azabı çeksin, size bol bol küfür sallasın diye yaparsınız... Son derece sağlıksızdır... O eski ilişkide yapılan ya da yapıldığı sanılan "hataların" tekrar edilmemesine uğraşır sevgili kişi, ister istemez ilişkiyi de etkiler bu unutulmayan eski sevgili, çok kötü hissetmeye sebep olur çoğu zaman ki belki olup bitenin onunla hiç ilgisi yoktur. Yargısız infazdır bildiğiniz. Sevgiliniz, eski sevgilisinin yaptıklarını sizden acı acı çıkartıyordur. Bu onu biliyor mu? Bilmeden yapıyor. Bilinçsizdir hatta. Ama sizin bilmeniz gereken de budur? İzin vermeyin ve dımdızlak kalsın. Hele ki bunların asla çaktırmayanları vardır ki Allah kimsenin başına vermesindir. Her sabah sizi "Seni seviyorum aşkım günaydın"larla uyandırır, her saat başı arar. Geceleri "İyi geceler hayatımın anlamı. İyiki varsın" ile biter. Sonra bir gün gelir. Yine sabah harika bir şekilde uyandırılsınız. Ama akşam güzel bitmez. Bir mesajla biter her şey. Eski sevgilisini unutamadığı için sizi sevemediğini, kendisini artık kandırmak istemediğini söyler ve bırakıp gider sizi. Sonra siz de eski sevgilisini unutamayan bir sevgili olursunuz hayırlı olsun!..

KOMİK ZEKA SORULARI
Karı-koca bir gün oturma odasında otururken aniden ışıklar gider. Işıklar gitmeden önce adam televizyon izlemekte, kadın ise kitap okumaktaydı. Işıklar gidince adam yatmaya karar verir, karısı ise kitap okumaya devam eder. Sizce nasıl?

YANLIŞ TEŞHİS
Çekici bir genç kadın, çok zayıf bir bebeği doktora kontrole götürür. Bebeğe bakan doktor, "Bu çocuk iyi gıda almıyor" der ve kadına dönerek, "Lütfen soyununuz" diye rica eder. Soyunan kadının göğüslerini iyice kontrol eden doktor, "Düşündüğüm gibiymiş hanımefendi, sizin hiç sütünüz yok" der. Kadın: Tabii olmaz doktor bey, ben çocuğun teyzesiyim...

İLGİNÇ HABERLER SERVİSİ



GülüYorum
Komşu teyze evinde gizli kamera olduğundan şüpheleniyor.

Nedeni ise henüz günü gelmemiş ilaçları almaya gittiğinde eczacının bilgisayara bakıp "Bu ilaçlar evinizde var" demesiymiş. Önce kıyıya köşeye saklamış ama sonuç aynı. Son çare bize bıraktı ilaçları. Bir daha deneyecekmiş.

ÇOK SİNİRLİ!
Kurban Bayramı yaklaşmaktadır. Patron, ofiste deli gibi büyük bir stresle çalışan personelinin yanına gider. Personel iş yoğunluğu nedeniyle bir hayli gergindir. Hani koyun gibi her işi yapıyor olmaları nedeniyle, patron ortamı biraz yumuşatmak için onlara takılır:
- Hadi bakalım, Kurban Bayramı'nda sizi keseceğiz.
- Kesseniz de etimiz yenmez ki.
- Neden?
- Çok sinirli de ondan...

TUĞLA TEORİSİ
Bir camı açık bir odaya 100 kadar tuğlayı bırakın. Daha sonra odaya 2 veya 3 aday gönderin ve kapıyı kapatın. Onları kendi hallerinde bırakın ve 6 saat sonra odaya giderek durumu analiz edin.
Eğer tuğlaları sayıyorlarsa muhasebe bölümüne yerleştirin.
Eğer tuğlaları tekrardan sayıyorlarsa denetçiler bölümüne yerleştirin.
Eğer odanın her yanına tuğla saçmışlarsa mühendisliğe yerleştirin.
Eğer tuğlaları garip bir düzende sıralamışlarsa planlama bölümüne yerleştirin.
Eğer tuğlaları birbirlerine atıyorlarsa operasyonlar bölümüne yerleştirin.
Eğer uyuyorlarsa güvenlik bölümüne yerleştirin.
Eğer tuğlaları parçalara ayırmışlarsa bilgi teknolojileri bölümüne yerleştirin.
Eğer boş boş oturuyorlarsa insan kaynakları bölümüne yerleştirin.
Eğer birçok farklı kombinasyon denediklerini söylüyorlar ama bir tuğlayı bile yerinden kıpırdatmamışlarsa satış bölümüne yerleştirin.
Eğer odada değillerse pazarlama bölümüne yerleştirin.
Eğer camdan boş boş dışarı bakıyorlarsa stratejik planlama bölümüne yerleştirin.
Ve son olarak eğer biribirlerine bir şeyler anlatıyorlarsa ve tek tuğla bile yerinden oynamamışsa onları tebrik edin ve üst yönetime yerleştirin.

CEVAP: KADIN GÖRME ENGELLİDİR, KABARTMA YAZILI KİTAP OKUMAKTADIR.