Kenan Yoluak

KENAN YOLUAK

Tarihi 3 Aralık 2010

Yüz şekline göre kesim yapılmalı

Bu yaptığımız uygulamalar ile yıllardır çekirdekten öğrendiğimiz işlemlerimizi tatbik ediyorduk. Şu anda çoğu kuaför arkadaşlarımız da aynı uygulamaları uygulamakta...
Okulumuzda geçenlerde aldığımız son eğitim seminerinde çok önemli bir noktaya temas edildi ve bu eğitimde saç kesiminde yalnızca yüz hatları değil vücudunda çok önemli olduğu bizlere anlatıldı. Buna örnek olarak omuzların genişliğine ya da darlığına göre orantılı bir biçimde kesim yapmak, kulakların yüze göre orantısı, boyun kısa ve uzunluğuna göre uygulamalar yapmak, kilolu yada zayıf olması, yaptığı işine göre hareket etmesi, insanlarla birebir diyalogu, sosyal yaşamı, evli yada bekar oluşu, giyim kuşam ve stili (spor, klasik, sade) ve hatta makyajda kullandığı sadeliğe yada marjinal uygulamaların bile ne kadar çok önemli olduğunu anlamamızda yardımcı oldular. Tüm bu detayları birleştirdiğimizde sistematik ve de bilinçli bir halde istenilen, yakışan, tarzı ve modelleri yakalamamız kolay oluyor.

Şunu açık yüreklilikle söyleyebilirim ki her meslekte ve yaşamın her anında olduğu gibi bizim mesleğimizde de öğrenmenin ve kendini geliştirmenin sonu yok bu gerçekten ufkunuzla alakalı, okulumuzda aldığımız seminerlerin en büyük katkısı da bunu her seferinde tekrar tekrar anlamamız ve bu öğrendiğimiz teknikleri müşterilerimize uygularken karşılarına daha büyük bir özgüvenle çıkmamızı sağlamaktır.

Kuaförünüzün eğitimi ve bilgisi; mesleki anlamda sizi yönlendirebilmesi ve isteklerinizi karşılayabilmesi açısından çok önemlidir, bu tip seminerlerde kazanılan eğitim, sistemli çalışma, bilgi, beceri ve bunları özgüvenle uygulama sayesinde salondan çıkarken kusursuz mutluluk duyabilirsiniz, hepinize mutluluklar diliyorum...

MERAK ETTİKLERİNİZ

Merhaba ben hamileyim. Kuaförüm bu dönemimde bana boya yapamayacağını söyledi.
Fakat ben en azından kendimi daha farklı ve moralli hissetmek için saçımda değişiklik yapmak istiyorum. Acaba bu mümkün müdür?
Birgül Ş.

CEVAP
Hamile bayanların ilk 3 aydan sonra ve son 3 aydan evvel olmak koşulu ile bitkisel boya yapmasında herhangi bir sakınca görünmemektedir. İlle de yapmak istiyorsanız bitkisel boya tavsiye edebilirim size...

Merhaba benim saçımda ara ara belli yerlerde dökülmeler oluyor... Bana bunun saçkıran olduğunu söylediler ne yapabilirim. Volkan Ö.
CEVAP
Sevgili okurum; saçkıran, yayılması çok kolay olan bir sorundur. Eğer saçkıran olduğunuza eminseniz doktora başvurup tıbbi destek alabilirsiniz... Ya da klasik doğal yollardan bildiğimiz ve sonuç aldığımız yöntem olan sarımsak ile saçınızın sorulu bölgesine müdahale edebilirsiniz.