Kenan Yoluak

KENAN YOLUAK

Tarihi 16 Kasım 2010

Marjinal kadın bakımlı erkek

Siz okuyucularımla eski bayramları bir başka açıdan hatırlamak ve sizlere hatırlatmak istiyorum.
Herkesin dilinde olan unutulmayan eski bayramları. Seneler öncesine gittiğimde bayram öncelerinin kuaför salonlarında yaşanan telaşını ve hanımların bayrama nasıl özenle hazırlandıklarını hatırlıyorum. Değişim yaşamak iseyen, saçını boyatacak hanımlar bayrama bir hafta kala boyalarını ve bakımlarını yaptırırlardı. Perma, saç düzleştirme işlemlerinin telaşı, kesim modelleri belirlenirdi.
Bayram gününe yaklaştıkça özellikle arife günü neredeyse sabaha kadar koştururduk.
Eskiden saçlara yapılan işlemler daha uzun sürerdi. Sıcak maşa ile işlem yapıp bugidi ile mizampli yapılırdı. Bu işlemi yapmak için en az 2 saat kadar hanımlarımızı makinalarda bekletirdik.
Bekleme sırasında manikür pedikür işlemlerini tamamlardık.

Bazı hanımlar saçlarını tam manası ile taratmazlar ve bayram sabahında işlerini bitirdikten sonra kendileri tamamlamak isterlerdi. Onlara da evde kolayca tamamlayabilecekleri modeller uygulardık. Aynı telaş bayram sabahı da devam ederdi. Sabah erkenden dükkanımızı açar ve müşterilerimizin bayramda güzel ve bakımlı görünmelerini sağlardık.

Erkekler ise bayram traşlarını daha çok arife günü veya bayram sabahına bırakırlardı. Saçları ve sakalları traşlı, bayramı karşılarlardı. Şimdi bakıyorum da bayrama özel bir telaş göremiyorum. Bayram telaşı tatil telaşına dönüştü. Özellikle bayram uzun bir tatil gününe denk geliyorsa, tatil programı yapan hanımlar ve beyler dinlenmeyi seçtikleri bayram günlerinde, kendilerini rahat ettirecek kesimleri ve modelleri, güzel görünmelerini sağlayacak, kendilerine farklılık katacak renkleri saçlarına uygulatıyorlar. Kendilerine enerji katacağına inandıkları renkleri saçlarında taşımayı seviyorlar.
Bu bayram öncesinde salonlarımızda yoğun olarak bayanlara marjinal kesimler ve renkler uyguladık. Genelde tercihler hem baylarda hem bayanlarda asimetrik kesimler oldu. Saçları doğal renginde bırakmak isteyen müşterilerimiz bile aralara güneş süzmesi ve farklı renkler uygulattılar.
Erkeklerde de bu yıl moda olan salaş ve dalgalı saçların arasına da ışıltılar yaptık. Erkekler de bakımlı ve renkli görünümleri ile bayanları yakaladı. Manikür ve pedikürlerini, cilt bakımı ve saç bakımlarını yaptırarak kendilerine gösterdikleri özeni göz önüne çıkarttılar.

Müşterilerimizin göstermiş olduğu bu özen, bize çok daha fazla çalışma, modayı ve trendleri sadece saçlarla değil her yönüyle takip edip kendimize ve markamıza uygun trendleri yaratma sorumluluğu yüklüyor. Bu sorumluluk çerçevesinde biz de üzerimize düşeni yapıp buna özen gösteriyoruz. Herkesin bayramını sağlıklı, mutlu, huzurlu ve neşeli geçirmesini temenni eder iyi bayramlar dilerim.

MERAK ETTİKLERİNİZ
Benim sorum saç kesim modeli en iyi nasıl seçilir? Gizlem M.

Saç modelleri seçilirken birçok unsur vardır. Yüz şekilleri, iş hayatı, giyim tarzı hepsi birbirine bağlıdır. Onun için kuaförünüzle fikir alışverişini iyi yapmanız gerekir. Kendi isteğinizle kuaförünüzün önerisini birleştirerek orta noktada yüzünüze giden modeli seçmelisiniz.

Erkeklere açık renk saç veya röfle tavsiye ediyor musunuz? Tamer L.
Neden olmasın. Kendinize yakışacağına inanıyorsanız uygulamadan önyargılı olmayın derim. Özellikle isteğiniz kendi saçınızın renginden daha açık bir renkse fazla riskli de sayılmaz. Sonuç istediğiniz gibi olmazsa geri dönme şansınız da var. Kesinlikle tavsiye ederim ki farklılığı yaşayın ve görün.