Jale UZ

JALE UZ

Tarihi 15 Kasım 2011

Eski kocamı kıskanıyorum

Yeni boşandım ve kızımı da babasına verdim. Eski kocamın hayatına başka kadın girmesin diye de sürekli peşindeyim. Ne zaman bir sevgilisi olsa, hemen hayatına giriyorum, o da bana dayanamıyor ve ilişkilerini bozuyorum.
Bunu niye mi yapıyorum? Çünkü onu hala kıskanıyorum ama birlikte de olmak istemiyorum. Aslında kimse kimsenin sahibi değildir bunu biliyorum.
Paylaşmak istedim. (Serpil)


CEVAP
Kendine aşırı güvenin var ve doğru düşündüğünü sanıyorsun. Ama aslında ruh sağlığın pek de iyi görünmüyor, ama bunu bilmiyorsun! Bu yanlış davranış biçimin, ya mutsuz evliliğine bağlı bir durum ya da şahsi sorunun. Bunu bilemem ama gerçekten üzücü!
Artık ne istediğine karar vermelisin. Eski kocanı da artık rahat bırak. Onun huzursuzluğu senin mutluluğun olmamalı! İlahi adalete inanıyorsan lütfen doğru davran! İÇİMDE

KADIN RUHU VAR
Ablacığım ben ortaokul terkim ve yaklaşık altı aydır kuaförlük yapıyorum.
Kadınları çok kıskanıyorum ve onlar gibi olmak istiyorum. Ailem dış görünümümün değişmesinden sonra beni reddetti. Şimdi arkadaşımla kalıyorum. Ameliyat olmak istiyorum ama buna maddi gücüm de yok.
Lütfen bana yardım et! Ben kendimi kadın gibi hissediyorum. İçimde kadın çamaşırlarıyla geziyorum ama tam bir kadın olamıyorum! Rumuz: Pembe Dünya


CEVAP
İsterdim ki bedeninle ruhun uyum için de olsun. Ama sen bu duygular içindeyken, gereksiz cümleler kurmayacağım! Kendini nasıl hissedersen hisset, hiç önemli değil ama mutlaka bir psikolojik destek alarak bu süreçten geçmelisin. İstediğin yolda ilerlemen için bu şart. Gerisi içinde ne yazık ki, Allah yardımcın olsun demekten başka birşey gelmiyor elimden! Kendine iyi bak oldu mu?

KOCAMA YALAN SÖYLEDİM
Jale Hanım kocamla on yıldır anlaşamadığım bir evlilik oyunu oynuyoruz.
Onu son zamana kadar da hiç aldatmadım.
Fakat, kendisi benden yaşça büyük ve cinsellik bitti. Böyle olunca ben de dışarıda heyecan aradım. Üç yıldır sevgilim var.
Onunla görüşmek için kocama yalan söyledim ve çalışıyorum dedim. Ben mutlu muyum değil miyim bilemiyorum.
Sevgilimle kavga ettiğimizde kocamın kıymetini anlıyorum ve bu yüzden evliliğimi bitiremiyorum. Kafam ve duygularım çok karışık. Lütfen yardım et! Rumuz: Katil


CEVAP
Rumuzun evliliğine yaptığın ihanete çok güzel bir ifade olmuş! Sen gerçekten hiçbir şeyin farkında değilsin. Kocanı bugün kandırabilirsin ama ileride hüsranın kaçınılmaz bunu da biliyorsun. Akıllı bir kadın olduğun belli ama bu aklını doğru yolda kullanmanı isterdim. Yanlış yoldasın. Umarım hayatındaki değerlerin kıymetini onları kaybetmeden önce anlarsın.