İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 8 Mayıs 2017

Şans Fener’in yanındaydı

Advocaat bir hafta boyunca idmanlarda sağ bekte Ozan'ı, sol bekte de Hasan Ali'yi maça hazırladıktan sonra sürpriz bir şekilde maça İsmail ve Hasan Ali ile başladı.
Hasan Ali ters ayakla sağ bekte maç temposu eksik olan İsmail de sol bekte görev aldı. Ve Fenerbahçe ilk devre boynuca da en büyük sıkıntıyı İsmail'in kanadından yaşadı. Quaresma ayağına aldğı her topta İsmail'i geçti ve Beşiktaş adına tehlike yarattı. Yenilen golde de 40 metreden gelen topu sadece seyreden İsmail, golün yenmesinde baş sorumlu oldu. Advocaat da bu sıkıntıyı görerek ikinci yarıya sağ beke Ozan'ı alarak başladı. Maça önde baskı ile başlayan Fenarbahçe ilerleyen dakikaklarda orta sahada top tutamadığı için baskı görü ve rakip kaleye gitmekte zorlandı. Advocaat buna da çare olarak Salih'i oyuna sürdü. İlk devrenin son anlarında golü bulan Beşiktaş ikinci yarıyı daha kontrollü oynadı. Bu strateji Beşiktaş adına doğruydu. Çünkü 1-0'a da 2-0'a da sadece 3 puan veriliyor.

DERBİ GELENEĞİ SÜRDÜ
Bu yüzden de Beşiktaş savunmada eksik yakalanmayıp, kontra ataklarla Fenerbahçe kalesine gitmeyi tercih etti. Fenerbahçe aradığı golü duraklamalarda Marcelo'nun kendi kalesine gönderdiği topla buldu ve şansının yardımıyla maçtan 1 puanla ayrıldı.
İstediği futbolu tam anlamıyla oynayamayan Fenerbahçe, her şeye rağmen derbi takımı olduğunu dün yine gösterdi. Bu sezon hiç derbi kaybetmeyen Kanarya, taraftarını bir nebze olsun mutlu etmeyi başardı.
Dolmabahçe'den 1 puanla dönen Fenerbahçe ilk 2 iddiasını sürdürürken, şampiyonluk yarışına da yön verdi.
Sahasında Fenerbahçe'ye 2 puan bırakan Beşiktaş da şampiyonluk yarışında ağır bir yara aldı.

MAÇIN EN iYiSi ABOUBAKAR
Attığı kritik golle maçın kiliidini açtı.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ İSMAİL
Quaresma karşısında çok etkisizdi.