İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 22 Nisan 2017

Derbide dengeyi Fener bozar

Galatasaray daha sorunlu. Fener'in ise hedefi var. Beraberliğin ağır bastığı derbide dengeyi bozabilecek taraf Fenerbahçe olur. G.Saray'ın yan top zaafı kullanılırsa 3 puan şansı daha da artar.

İki takımın da bu sezon ligde şu ana kadar gösterdikheri performans ve şampiyonluk yarışından uzak kalmaları sanki derbinin havasını kaçırdı gibi. Geçmiş yıllarda oynanan ve heyecanı haftalar öncesinde başlayan derbi atmosferi şu an için yok. Ama maç yaklaştıkça her iki takımın taraftarı ve oyuncuları da maçın havasına girecektir. Çünkü bu derbi kesinlikle Türkiye'nin 1 numaralı derbisidir. Bu yüzden de iki takım da maçı kazanıp taraftarlarını mutlu etmek için pazar akşamı ellerinden geleni yapacaktır.

​G.SARAY ARAYIŞTA, FENER İSE RAHAT
İki takımı değerlendirdiğinimzde Galatasaray'ın daha karışık olduğunu söyleyebiliriz. Son maçta Başakşehir'den 4 gol yemeleri, Sneijder ve Podolski ile hocanın yaşadığı sorun. Tudor'un sistem arayışına devam etmesi. Taraftarın her maçta yönetimi istifaya davet etmesi Galatasaray'ın durumunu özetliyor. F.Bahçe ise biraz daha rahat. Sezon istenildiği gibi gitmese de en azından kupa ve 2.'lik hedefi canlı tutuluyor.

FENERBAHÇE'NİN ARTISI TAKIM SAVUNMASI
Advocaat eleştirilse de kendi sisteminden vazgeçmiyor ve son maçları aynı 11'de oynuyor. 2 bekteki değişen tercihleri hariç Fenerbahçe'nin 11'ini sayabiliyoruz. Bütün bunlara bir de Fenerbahçe'nin bu tarz büyük maçları iyi oynadığını eklersek beraberliğin ağır bastığı maçta dengeleri bozacak takımın Fenerbahçe olduğunu söyleyebilirim. Fenerbahçe'nin en büyük artısı takım savunması.

SNEİJDER'İN PAS KANALI KESİLMELİ
Takım savunmasını bu sezon birkaç maçta o kadar başarılı oynadılar ki. M.United, Feyenoord, Beşiktaş, G.Saray gibi rakipler Fener'e boyun eğdi. Aynı baskılı oyunu TT Arena'da da oynamalılar. Eğer baskı ve disiplinde başarılı olamazlarsa bu sefer devreye çabuk oyuncuları girecektir. Bruma kolay adam eksiltir. Diğer taraftaki Yasin de oldukça süratli bir oyuncu. Sneijder'in atacağı paslar engellenmeli.

LENS VE RVP KİLİT OYUNCULAR OLUR
Yan toplar G.Saray'ın zaafı. Ceza alanı ve aut çizgisi arasıdan yapılan her orta Galatasaray için tehlike olur. Fener bunu hep denemeli. Fenerbahçe'de bu derbide Lens ve Van Persie'nin öne çıkan oyuncular olmasını bekliyorum. Eğer oynatırsa Volkan Şen de bence bu sezonun patlamasını yapabilir. Josef ve M.Topal da son derece önemli. Ama derbilerde kaderi kaleciler belirler. Volkan ve Muslera da belirleyici olacaktır.