İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 6 Nisan 2017

Güle oynaya yarı finalde

Advocaat ilk maçın skorunu dikkate almadan dün akşamki maçı da çok ciddiye alarak ideale yakın kadro ile sahaya çaktı. Oyuncular da aynı ciddiyette olunca tamamen Fenerbahçe üstünlüğünde geçen ilk bir ilk yarı izledik. Özellikle sağ bek Şener hücuma verdiği destekle ve istekli görüntüsü ile dikkat çekti. Zaman zaman eleştirilen Aatif Chahechouhe da ilk yarının en iyi ve en istekli oyuncularındandı.
Attığı gol de hazırlanış bakımından harikaydı. Bu golde de Josef de Souza'nın asisti de görülmeye değer güzellikteydi. Fenerbahçe'de Alper ve Mehmat Topal da zaten belli standardın altına düşmeyen oyuncular.
Onlar da son derece başarılı bir maç oynadılar.
İlk maçı 3-0 kazanan Fenerbahçe'nin dün akşam 31 ve 35'te gelen golleri karşılaşmayı erkenden bitirdi. Bu dakikadan sonra Kayserisporlu futbolcular maç bir an önce bitse de gitsek diye düşünmeye başladılar. Advocaat skor avantajını ele aldıktan sonra ikinci yarıda, ilk devrenin en iyilerinden olan Josef de Souza ve Aatif'ı çıkararak Volkan Şen ile Ozan Tufan'ı sahaya sürdü.
İkinci yarının başında maçta tempo iyice düşerken, hafta sonu oynanan Karabük maçında oyuna girdikten 10 dakika sonra kenara alınan ve Advocaat'a tepki gösteren Volkan Şen, gol orucunu Kayseri karşısında bozarak üzerindeki baskıyı sonunda kırdı.
Yarı finale güle oynaya çıkan Fenerbahçe'de dün gecenin en güzel gelişmesi ise şüphesiz Volkan Şen'in attığı golle özgüvenini yeniden kazanması ve sarı-lacivertli taraftarlarla barışmasıydı.
Formalite niteliğinde geçen 90 dakika uzun süreli sakatlığının ardından yeniden formasına kavuşan kaptan Volkan Demirel için de iyi bir antrenman oldu.

MAÇIN EN iYiSi JOSEF
Brezilyalı, ilk 45 dakikaya 1 gol, 1 asist sığdırdı.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ UMUT BULUT
Tecrübeli oyuncu oldukça etkisiz gözüktü.