İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 18 Mart 2017

Kadıköy’den çıkış var

Fenerbahçe taraftarının en büyük sloganı olmuştur. "Burası Kadıköy buradan çıkış yok" cümlesi.
Yenilmezlik rekorları kıran kendi sahasında oynadığı tüm maçları kazanan Fenerbahçe'den bugün geldiğimiz nokta açıkçası çok acı. Sarı-Lacivertller bu sezon bu maç öncesinde kendi sahasında tam 13 puan kaybetmişti. Bu rakipler arasında da sadece Beşiktaş'a kaybedilen 2 puan normal karşılanabilir.
Ama diğerleri kümede kalma mücadelesi veren ve kadro olarak Fenerbahçe'den zayıf olan takımlardı. Bugün yaşadığımız tabloda eğer Fenerbahçe mart ayının başında lige havlu attıysa sebebi iç sahada kaybedilen bu puanlardır. Bir hafta evvel Alanya'da 2-0'dan geriye dönen takım bu hafta sanki hazırlık maçı oynuyormuş gibi rahat ve motivasyonsuzdu. Karşılarında da Konya gibi kompakt oynayan bir takım bulunca geri dönmeleri mümkün olmadı. Ve dün geceki kayıpla tam 16 puanı Kadıköy'ün çimlerine gömdüler.
Maçın teknik analizi çok önemli değil.
Bir taraf "sezon bitse de akıbetimiz belli olsa" diye düşünürken diğer taraf F.Bahçe gibi bir büyüğü yenip tarihlerine prestijli bir sayfa eklemek istedi. Ve doğal olarak da ikinci taraf maçı kazandı.
Advocaat zaten sezon sonu gidecek. Dolayısıyla da oyuncu tercihleri yüzünden onu eleştirmenin anlamı yok. Ama Ozan ve Aatıf'a nasıl bu kadar çok şans tanıyor anlamak mümkün değil.

MAÇIN EN iYiSi BAJIC
Hem çok iyi oynadı hem güzel iki gol attı.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ FENERBAHÇE
Tüm takım çok kötü bir performans sergiledi.