İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 13 Aralık 2016

Yorgunluk, Çakır ve Antalya

Yazının başlığı Fenerbahçe'nin dün akşamki mağlubiyetinin nedenlerini gösteriyor. Sezon başını iyi geçiremeyen ve çok yoğun bir maç temposu içinde bulunan Fenerbahçe'de ilk dakikadan itibaren yorgunluğu hissedebiliyorduk.
Çok kolay pasları, değil hatalı atıp, rakibin temposuna ayak uydurmakta bile zorluk çektiler. Bu durum da maçın sonuna kadar devam etti.
Daha diri olan Antalyaspor maçı aldı. İkinci sebep Cüneyt Çakır'dı.
Alper'e yapılan yüzde yüz penaltıyı es geçti. Sow'un attığı golde Çakır büyük hata yaptı. Sow rakipten önce hamle yaptı ve gol temizdi.
Çakır ayrıca maç boyunca bir tek pozisyonda dahi takdir hakkını Fenerbahçe'den yana kullanmadı.
Birçok faulde yanlış düdükler çalarken, Antalyaspor aleyhine bir tek karar vermedi.
Üçüncü neden de Antalyaspor'un iyi mücadelesiydi. Bir teknik direktör bir takımın çehresini ancak bu kadar değiştirebilir.

WIEL'İ KULLANMAK LAZIM
Rıza hoca çok kısa sürede "küme düşer" denilen Antalyaspor'u neredeyse Avrupa'yı kovalar hale getirdi. Maçın özelinde şunu söyleyebiliriz.
Kadrosu geniş takımların bazen rotasyonu daha iyi uygulaması gerekiyor. Fenerbahçe'nin de Aatıf'ı, Ozan Tufan'ı özellikle İsmail ve Van der Wiel'i biraz daha fazla kullanması gerekli. Robin van Persie'nin oyun zekasını Fenerbahçe'nin bu maçta çok aradığını söyleyebilirim.
Sonuçta beklenmedik bir mağlubiyetti.
Ama lig daha uzun. Yorgunbahçe'nin bir an evvel devre arasına kayıpsız gitmesi gerekiyor.

MAÇIN EN iYiSi SAKIB
Antalya'nın sol beki dün çok etkili oynadı.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ CÜNEYT ÇAKIR
Kararlarıyla yine bir maça damgasını vurdu.