İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 26 Ağustos 2016

Güle oynaya Avrupa Ligi’ne

Fenerbahçe güle oynaya Avrupa Ligi'ne kaldı. Sarı-lacivertliler, sanki Kadıköy'de oynadı maçı. Stadın tamamına yakını Fenerbahçe taraftarıydı. Grasshoppers taraftarının maça ilgi göstermemesi rakip takımın sonucu kabullenmiş olduğunun da göstergesiydi aslında. Bu maçın teknik analizini yapmak çok yersiz olur. Çünkü Grasshoppers Fenerbahçe'ye rakip olabilecek, Sarı-Lacivertli takımı zorlayacak bir ekip değil.

TRANSFER ŞART
Ancak genel anlamda baktığımızda Fenerbahçe orta sahasındaki eksiklik açıkça görülüyor. Bu bölgeye transfer yapılması şart. Ozan Tufan, Salih Uçan ve Mehmet Topal üçlüsü Fenerbahçe'ye ofansif yönden yeterli gelmiyor. Bu açıkça belli. İlk 11'de sahaya çıkan Alper çalışkandı. Stoch'un gol atması onun açısından çok önemli elbette. İlk 11 için çabaladığını bizle beraber Teknik Direktör Dick Advocaat da görüyordur.

VAN PERSİE GÜÇSÜZ
Van Persie istekliydi bir iki de pozisyonu var ama fiziksel olarak güçlü değildi. Hollandalı hocanın Van Persie için özel bir program hazırlaması onu gerçek gücüne kavuşturması şart. Van Der Wiel atakları başlatan isimdi. İlk golde katkısı büyüktü. Mehmet Topal orta sahada çalışkandı. Topal ikinci golde Stoch'a çok güzel bir ara pası verdi. Salih'in sakatlanmasına sebep olan pozisyon bence kırmızı kartlıktı. Ancak hakem pozisyonu göremedi.. Fener Avrupa Ligi'ne kalmayı başardı şimdi rakipleri beklemek kaldı.

MAÇIN EN iYiSi MEHMET TOPAL
Çalışkandı. ikinci golü hazırlayan isim oldu.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ TABAKOVİC
Çok etkisizdi. Sahada hiç bir şey yapmadı.