İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 28 Ağustos 2015

Fernandao rüzgarı

İlk maçta deplasmanda alınan 1-0'lık galibiyet zaten Fenerbahçe'nin gruplara kalmasını garantilemişti.
Dün gece de maçın hemen başında Fernandao ile gelen gol aslında maçın geri kalanını bir anlamda formaliteye çevirdi. Belki bu düşünceden dolayı 20. dakikaya kadar Fenerbahçeli oyuncuların geriye dönmekte çok fazla istekli olmadıklarını gördük. Bu yüzden de Atromitos Marcelinho'nun kişisel çabası ile Fenerbahçe kalesine gelmeye başladı.
Ama yetenekleri sınırlı bir takım olduklarından Fenerbahçe'yi zora sokacak golü bulamadılar.

AKILLARDA KALANLAR

Sonrasında ise maç tamamen Fenerbahçe'nin kontrolünde ve Atromitos'un yarı sahasında oynandı. Rakip Fenerbahçe'nin kalitesinde olmadığından takım olarak değil de bireysel olarak oyuncuları değerlendirmek daha doğru olur. Dün geceden akıllarda kalanları şöyle sıralayabiliriz.
Caner-Gökhan Gönül
ikilisine bu yıl Şener'in de katıldığını ve Türkiye'nin hücuma en iyi çıkan beklerinin Fenerbahçe'de olduğunu söyleyebiliriz. Fernandao'nun sezon başında iddia ettiğim 25 golü aşar cümlesinin kolaylıkla gerçekleşebileceğine şahit olduk. Van Persie'nin kuvvetlendiği zaman takımın en önemli oyuncusu olacağını attığı ve attıracağı gollerle de tribünlere büyük keyif vereceğini söyleyebiliriz. Diego'nun ortada oynadığı zaman bu takıma büyük güç katacağını ve sezonun önemli oyuncularından biri olacağını söyleyebiliriz.
Sonuçta aslında zaten belli olan tur Fenerbahçe açısından sıkıntıya düşmeden geçildi ve rakiplerini beklemeye başladı.


MAÇIN EN iYiSi FERNANDAO
Attığı iki gol ve oynadığı futbolla alkış aldı.


MAÇIN EN KÖTÜSÜ YUNAN DEFANSI
Fernandao karşısında adeta dağıldılar.