İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 5 Ağustos 2015

Erken gol bul Shakhtar'ı çökert

Mircea Lucescu, tur için maça baskılı başlayacak . Fener bu baskıya baskı ile karşılık vermeli. Takım savunmasını iyi yapmalı. Shakhktar'ı hataya zorlamalı. Duran toplar Fener'in en önemli avantajı. Yan toplarda da avantaj bizde. Erken gol bulursak , Shakhktar moralmen çöker. Kanarya tur ile döner...

Fenerbahçe'de nefesler tutuldu. Akşam oynanacak Shakhtar maçı büyük bir heyecan ve ümitle beklenmeye başlandı. İlk maçtaki 0-0'lık skor, ikinci maç için hiç de kötü değil. Fenerbahçe, bu skorun altından kalkabilir. Ve turu Ukrayna'da geçip play-off'taki rakibini beklemeye başlayacak. Tabii ki kolay değil. Shakhtar gibi otur- muş ve tecrübeli bir takıma karşı saha içinde dikkat etmesi gereken önemli faktörler var. Kısaca ilk maçı hatırlayacak olursak, özellikle ilk devrede rakibe önemli gol fırsatları verilmişti. Ama ikinci yarıda Pereira'nın ufak bir dokunuşuyla ve sistemde yapılan bir değişiklikle rakip Shakhtar, Fenerbahçe kalesine yaklaşamamıştı bile. İlk maç dikkate alınarak rövanşta şunlara dikkat edilmeli.

1- BU MAÇ ASLA HATA KALDIRMAZ
Öncelikle, tabii ki erken bir gol yememeli. Bunun için de oyunun başında baskılı oynamaya çalışacak Shakhtar'a karşı aynı baskı ve tempoyla cevap vermeli. Takım savunmasına çok dikkat etmeliler. Bireysel olarak hata yapmamalılar. Bu maç hata kaldırmaz.

2- ERKEN GOL SHAKHTAR'I ÇÖKERTiR
Tamamen savunma yaparak maçı bitiremezler. Bu yüzden gol bulmak için de her fırsatı değerlendirmeliler. Fenerbahçe'nin erken bulacağı bir gol şüphesiz Shakhtar'ın moralini çok bozacaktır. Gol ayaklarının yakaladıkları fırsatları değerlendirmeleri gerekir.

3-YAN TOPLARDA AVANTAJ BiZDE
Duran toplar F.Bahçe'nin bu maçtaki en önemli avantajı olabilir. Rakibinden daha uzun ve iyi kafa vurabilen oyunculara sahip olan Fenerbahçe, kullanacağı her yan topa çok değer vermeliler. Fernandao, Kjaer, Alves ve Sow yan toptan her an gol bulabilir.

4- ORTA SAHA YARDIMLAŞMALI
Oyun hakimiyeti rakibe bırakılmamalı. Dünya futbolunda artık orta sahadaki performansınıza göre maçları ya kazanıyor ya da kaybediyorsunuz. Bu yüzden Meireles ve Souza ikilisine kanatlarda oynayacak Nani ve Diego mutlaka çok yardım etmeli.

5-VOLKAN'A ÇOK BÜYÜK iŞ DÜŞÜYOR
Oyuncular şüphesiz performaslarını en üst düzeye çıkarmalı. Ama kaleci Volkan'ın göstereceği performans maçın sonucunu direkt etkileyecektir. Eğer Volkan, ilk maçtaki başarısını tekrarlarsa Fenerbahçe için gecenin kahramanı olabilir.

6- FENERBAHÇE ÖNCE TAKIM OLMALI
Başrolde her zaman futbolcular vardır. Onların inancı hırsı ve isteği takımları başarıya götüren en önemli özelliktir. Bu yüzden de Fenerbahçeli oyuncular önce takım olmalı. Birlikte haraket etmeli. Sonrasında kalitelerini sahaya yansıtarak istediklerini almalılar.