İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 6 Mart 2015

Kadıköy'den çıkış yok!

Fenerbahçe taraftarının desteğiyle daha ilk dakikadan itibaren gol için saldıracak. Psikolojik üstünlük Fener'den yana. Bu baskı da Galatasaray'ı durduracak. Galatasaray'ın galibiyeti sürpriz olur... Kendileri için en iyi sonuç beraberlik... Cimbom ilk önce Kadıköy'de oyunu soğutmak isteyecektir...

1- NASIL BİR DERBİ BEKLİYORSUNUZ?
Fenerbahçe için kazanmaktan başka çaresinin olmadığı bir derbi oynanacak. Açıkçası beraberlik dahi Fener taraftarını mutlu etmeyecektir. Bu yüzden Fenerbahçe oldukça baskılı ve tempolu bir şekilde oyuna başlayıp bir an önce golü bularak seyirci desteğini de arkasına almaya çalışacaktır. Galatasaray ise tam tersi oyunun temposunu düşürüp, soğutarak özellikle maçın ilk dakikalarını gol yemeden atlatmaya çalışacaktır.

2- F.BAHÇE'NİN ARTI VE EKSİLERİ NELERDİR?
Fenerbahçe'nin artıları öncelikle yıllardan beri süren psikolojik üstünlük. En son 1999'da mağlup olmuşlardı. Bu büyük özgüven Fenerbahçe'nin en büyük artısı. Bir diğer avantajı da kazanmak zorunda olan taraf olması. Bu gibi final maçlarında F.Bahçe'nin tecrübeli kadrosu istediğini almayı başarmıştır. Dezavantajı ise çok gol kaçırmaları ve forvetler formda değil. Bu sıkıntı olabilir.

3- KAZANIR YA DA KAYBEDERSE TABLO NE OLUR?
Fenerbahçe kazanırsa ligdeki sıkıntılı gidişat sona erer. Takım taraftarla barışır. Ve bu moralle şampiyonluk yarışının en büyük adaylarından biri olur. Beraberlik Fenerbahçe'yi yarış dışı bırakmasa dahi moralleri bozar ve psikoloik üstünlük Galatasaray'a geçer. Mağlubiyet ise tek kelimeyle Fenerbahçe'nin yarışa veda etmesi demek olur. 7 puan fark ciddi bir mental çöküş meydana getirir.

4- SARACOĞLU'NDA FAVORİNİZ KİM?
Yukarıda saydığım nedenlerden dolayı maçın favorisi Fenerbahçe'dir. Kazanmalarını bekliyorum. Galatasaray için en iyi sonuç beraberlik olacaktır. Açıkçası Sarı-Kırmızılılar'ın Saracoğlu'ndan galibiyetle dönmelerini beklemiyorum. Fenerbahçe maç içinde geriye düşse dahi ne futbolcular ne de taraftar bunu kabullenmeyecektir. Öne geçtiğinde ise mücadele direnci artacaktır. Fener 3 puana daha yakın.

5- DERBİNİN KİLİT İSİMLERİ KİM OLUR?
Son haftaların en çok eleştirilen oyuncusu Emenike. derbi maçın kilit adamı olur. Eğer iyi gününde olursa Galatasaray defansını çok yıpratır. Gol tamamsa bile arkadaşlarının pozisyona girmesine sebep olur. Fenerbahçe'de diğer kilit oyuncular da Caner ve Gökhan olacaktır. Galatasaray'da 2 bekine karşı Hamzaoğlu'nun sahaya süreceği oyuncular çok önemli. Melo'nun yokluğunda Selçuk ve Hamit de çok önemli.

EMENİKE PATLAMA YAPABİLİR
Emenike son haftalarda çok eleştirildi. Ama hala çok güçlü bir oyuncu. Atacağı ve attıracağı gollerle derbi maçının yıldızı olabilir. Bir başka deyişle geçtiğimiz hatalarda kaçırdığı golleri bu maçta atabilir. Kupa maçında oynamayan Emenike'den patlama beklenebilir.