İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 4 Mart 2015

Galatasaray ter attı!

Kupada çeyrek final eşleşmelerinde şüphesiz ki turu en kolay geçecek takım olarak Galatasaray görünüyordu. Sarı-Kırmızılılar'ın son form durumu ve rakip Manisa'nın bir alt ligin takımı olması Galatasaray'ın işini kolaylaştırıyordu.
Galatasaray'ı sıkıntıya sokabilecek tek durum futbolcuların motivasyonlarının eksik olması ve kafalarının hafta sonu oynanacak olan F.Bahçe derbisi ile meşgul olması olabilirdi.
Ama Hamza hoca burada son derece kritik bir kararla oyuna Sneijder ile başladı. Ve kupada kötü bir sürpriz istemediğini futbolculara göstermiş oldu. Fenerbahçe derbisinden önce Sneijder'in oynatılmasını yanlış bulanlar olabilir. Ama bence Hamza hoca doğruyu yaptı. Hem Sneijder'in iyi bir idman yapmasını sağladı.
Hem de diğer oyunculara "Bu maçları hafife almayın. Kupa da bizim için önemli" mesajını verdi.
Maçın geneli ile söylenecek fazla bir şey yok. Manisa oyunun başlarında elinden geldiğince direnmeye çalıştı. Kalesinde belki pozisyonlar verdi ama G.Saray kalesine de gidip gol pozisyonları yakaladı. Fakat 34. dakikadaki ilk gol 39'da hem 10 kişi kalıp hem de 2-0 geriye düştükleri penaltı sonrası maç onlar için bitti. G.Saray bundan sonra güle oynaya bir maç oynadı. Dört gol buldular. Ama biraz daha ciddiye alsalardı Balçova Yaşam'a attıklarından daha fazlasını atabilirlerdi.
Gecenin en başarılı oyuncusu ise G.Saray adına Dzemaili'ydi. Geldiği günden beri çok eleştirilen Dzemaili Melo'nun olmadığı şu günlerde bu şekilde oynamaya devam ederse Hamit'e ciddi bir alternatif olabileceğini gösterdi. Eminim Dzemaili'nin bu formu Hamza hocayı oldukça sevindirmiştir.