İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 2 Şubat 2015

Nefes kestiler

Öncelikle her iki takım oyuncularını da ortaya koydukları futbol için tebrik etmek lazım.
Kesinlikle son zamanlarda izlediğimiz en keyifli en tempolu ve heyecanı en yüksek maçtı. Ama Bursaspor ve Şenol hocayı bir adım öne çıkartmak gerekir. Çünkü Yeşil-Beyazlılar dün akşam ki gibi sadece kazanmayı düşünen bir futbol ortaya koymasalardı bizler de böylesine keyifli bir maç izleyemezdik.
Herkes Galatasaray'dan tempolu bir başlangıç beklerken Burasspor maça öyle bir başladı ki Galatasaray adeta şaşkına döndü.
İlk 12 dakikada 3 tane yüzde yüz gol pozisyonu yakaladılar ve harcadılar.
Sabri'nin çizgiden çıkardığı top, Ozan'ın karşı karşıya kaçırdığı pozisyon Galatasaray için gecenin zorlu geçeceğinin sinyalleri gibiydi.Ama tam tersi oldu atamayana atarlar kuralı yine işledi. Ve hazırlanış bakımından müthiş bir golle Galatasaray öne geçti.
Bundan sonraki dakikalarda oyun Galatasaray'ın istediği gibi gitmeye başlamışken Sabri'nin sakatlanması ve çıkması oyunun seyrini değiştirdi.
Hamza hoca Sinan Gümüş'ü oyuna aldı. Koray'ı sağ beke Hakan Balta'yı stopere sol önde oynayan Telles'i de geriye sol beke çekmek zorunda kaldı.
Sadece bir değişiklik sonrası takımda 3 oyuncunun yeri değişmiş oldu. İlk devrenin sonlarında sağ bek oynamaya alışık olmayan Koray'ın Belluschi'nin uzun pasında Volkan'ı takip etmemesi Galatasaray'ın kalesinde beraberlik golünü görmesine neden oldu.Hamza hocanın Bruma ve Yasin gibi kanat oyuncuları varken genç Sinan'ı oyuna alması bence çok doğru değildi. Formda bir Bruma Galatasaray'ın daha etkili oynamasını sağlayabilirdi.
Aslında hazır Hamza hocadan bahsetmişken sahaya sürdüğü 11'e de bir itirazım var. Önlü arkalı iki tane sol bekle maça başlaması Bursaspor'un sağ kanatından çok çekindiğinin göstergesiydi. Bu da ister istemez Galatasaray'ın daha defansf bir takım olmasına sebep oldu.Bursapor Fernandao ile öne geçtikten sonra kazanmaya çok yaklaşmışken Volkan'ın belki refleks belki de düşünmeden yaptığı bir hareket sonrası penaltıdan beraberlik golü yeleri ve 1 puanla dönmeleri onlar adına şanssızlıktı.

MAÇIN EN iYiSi FERNANDAO
Dev satrfor Aslan'ı resmen ezdi.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ KORAY
G.Saraylı Koray bekleneni veremedi.